Tableta AllView: nu tot ce-i ieftin se vinde bine

Tableta AllView: nu tot ce-i ieftin se vinde bine

Românii sunt încântaţi că au apărut tabletele PC autohtone, dar aşteaptă versiuni mai puternice. Galaxy Tab şi i-Pad se vând de zece ori mai bine.

Unul dintre cele mai mari magazine cu vânzare on-line, evomag.ro, a vândut de când a fost lansat doar 10 tablete AllView AllDro. Acelaşi magazin a vândut în aceeaşi perioadă 100 de iPad-uri şi 50 de Samsung Galaxy Tab, care sunt de trei ori mai scumpe. Cei de la Emag.ro, un alt magazin mare on-line, încă nu au tableta pe stoc.

"Mulţi dintre clienţii noştri ne-au spus că apreciază faptul că s-a lansat şi o tabletă românească, însă ne-au spus că aşteaptă deja o variantă nouă, îmbunătăţită şi mai puternică", ne-a declarat general manager la Evomag, Mihai Pătraşcu.

Ce-i drept, braşovenii nu prea s-au ocupat de promovarea gadgetului, iar jurnaliştii nu au avut ocazia să testeze tableta.

Uşoară, cu port HDMI

Ce puncte tari are tableta braşovenilor şi unde şchiopătează? La primul contact, carcasa ni s-a părut bine legată, nu se mişcă la încheieturi dacă apeşi mai apăsat. Aspect important, pentru că nu ai vrea să-ţi scârţâie gadgetul de câte ori îl schimbi dintr-o mână în cealaltă.

Culoarea carcasei, negru mat, e bine aleasă şi atrăgătoare. Există un detaliu de design care ar putea crea disconfort: de jur împrejur, carcasa are o ramă care iese puţin în relief. Dacă foloseşti mai mult timp tableta, acesta ar putea deveni deranjantă la degete.

AllView AllDro este destul de uşurică, cântărind în mână cam de două ori mai mult decât un smartphone. Poţi să o mişti cu uşurinţă, iar carcasa care îi conferă ade renţă. Pe lângă portul mini USB şi ieşirea audio pentru căşti, am observat că AllView AllDro are şi o intrare pentru HDMI. Asta înseamnă că o poţi conecta printr-un cablu la televizorul tău şi poţi rula de pe ea filme şi fotografii în format de înaltă definiţie. În lateral mai are un buton care te întoarce la prima pagină şi un alt buton care îţi afişează instantaneu setările.

Display-ul are culori vii Tableta are şi un stylus pen din plastic care se ascunde în carcasă, undeva pe lateral. Touch Pad-ul, zona pe care se apasă cu degetul, e una destul de moale. În plus, dacă apeşi cu mai multă convingere, se văd urme în jurul degetului, care îţi indică faptul că plasticul touch padului atinge dispaly-ul, ecranul propriuzis. Tableta AllDro are o tastă rotundă în partea de jos. Are funcţia "înapoi" şi e de mare ajutor dacă te încurci în setări sau vrei să revii la pagina iniţială. Dacă scrii destul de des la computer, s-ar putea să te deranjeze faptul că, după ce scrii pe tastatura virtuală, literele apar cu o întârziere de câteva fracţiuni de secundă. Însă n-am spune că acest lucru e foarte deranjant. Filmele rulează destul de bine.

Ce-i drept, pentru culori cât mai vii, am umblat la setări şi am dat lumina display-ului la maximum. Difuzorul redă acceptabil sunetul, iar dacă vrei să foloseşti tableta ca player pentru filme, nu mai ai nevoie de căşti. În acelaşi timp, fotografi ile de înaltă rezoluţie se văd destul de clar şi au contrast foarte bun şi culori vii.

Perfectă pentru verificat e-mailul

În ceea ce priveşte internetul, tableta de la Visual Fan e bună pentru cineva care nu are nevoie de foarte mare viteză. Se mişcă binişor, paginile se încarcă în aproximativ 4 secunde. Însă pentru un internaut acest lucru ar putea părea un calvar. În schimb, pentru cineva care vrea să-şi verifice e-mailul şi să citească presa atunci când e la un drum lung e bine-venită.

Faţă de EvoTab, cealaltă tabletă făcută de o companie românească, cea a braşovenilor rulează destul de bine şi jocurile. Poţi juca fără probleme cel mai popular joc, Angry Birds.

În concluzie, tableta AllView AllDro e bună pentru cei care au nevoie de un gadget care să le ocupe timpul la un drum lung: să verifice e-mailul, să citească presa şi să se uite la un film.

ALLDRO

Cu ce se laudă tableta celor de la Visual Fan

  • Procesor - 800 MHz (ARM 11)
  • Capacitate memorie - 256 MB (DDR II)
  • Capacitate de stocare - 4 GB > Display - 7 inchi (TFT - LCD)
  • Rezoluţie maximă - 800x480
  • Greutate - 0,371
  • Dimensiuni - 192x121x11,9 mm
  • Culoare - negru
  • Software - Android, versiunea 2.1
  • Acumulator - Lithium - Ion (cu WiFi ţine 5 ore, în stand by stă 76 de ore, iar de pe internet rulează imagini până la 3 ore)
  • Ieşire audio - 1 mufă căşti
  • Fişiere audio - mp3, midi, wav, acc, ogg
  • Fişiere video - redă full HD (1920x1080p, mkv, flv, mpeg, 3gp, vmw, mp4, dat, vob
  • Foto - bmp, jpg, tif, png, gif
  • Conectivitate - mini USB
  • Preţ - 849 de lei

<iframe title="YouTube video player" width="560" height="450" src="http://www.youtube.com/embed/J7ifSpsLysA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>