Sute de școli au probleme grave, înaintea începerii noului an. Ultimele detalii legate de cum se vor întoarce copiii în bănci
- Nicolae Comănescu
- 12 septembrie 2021, 20:16
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat că multe dintre școlile care aveau probleme cu protecția sanitară pot să funcționeze normal odată cu începerea școlilor.
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, cu părinții elevilor de la Școala Ferdinand din Capitală și a vorbit despre problemele pe care le aveau foarte multe școli, cu protecția sanitară. Oficialul a precizat că multe dintre aceste neajunsuri au fost rezolvate înainte de reluarea anului școlar, care va avea loc, mâine, 13 septembrie. Duminică, de la ora 13.00 a avut loc o ședință cu prefecții, toți inspectorii școlari, cu primul ministrul și ministrul de Interne și s-a analizat stadiul remedierii cu privire la condițiile necesare începerii școlii.
„Aveam 253 de școli care aveau probleme din perspectiva asigurării condițiilor de protecție sanitară, 37 în Dolj, în București 28. Săptămâna trecută problemele au fost identificate prin vizite la fața locului și în cea mai mare parte a situațiilor au fost remediate”, a afirmat ministrul Educației.
Sorin Cîmpeanu: „Deficiențele de management în pregătirea școlilor se plătesc”
„Sunt convins că vor rămâne foarte puține acele școli unde nu s-au remediat problemele. În Dolj, de exemplu, care avea cele mai multe probleme a beneficiat de schimbarea inspectorului școlar general de către ministrul Educației. Adică, deficiențele de management în pregătirea școlilor se plătesc”, a mai declarat Sorin Cîmpeanu.
De luni, aproximativ 3 milioane de elevi se vor întoarce în bănci. Dar sunt și 2.400 de copii, din 12 localități, pentru care școala va începe online, fiindcă rata de infectare a depășit 6 cazuri la mia de locuitori.
În topul anilor școlari cu cele mai puține zile de activitate
Anul şcolar 2021-2022 începe luni, pe 13 septembrie 2021, pentru elevi şi se încheie pe 11 iunie 2022. Are 34 de săptămâni și este împărţit în două semestre. Vacanța de iarnă este și vacanța intersemestrială, ceea ce face ca primul semestru să fie scurt, de doar 14 săptămâni, în timp ce al doilea semestru începe în 10 ianuarie și 20 de săptămâni. Și anul acesta se înscrie în topul anilor școlari cu cele mai puține zile de școală, conform edupedu.ro.