Suspiciuni de fraudă la Casa Unirea. Percheziții la mai multe magazine

Suspiciuni de fraudă la Casa Unirea. Percheziții la mai multe magazine Casa Unirea / Sursa foto: Facebook

Polițiștii și procurorii DNA fac, în acestă dimineață, percheziții la mai multe magazine de produse agro-alimentare afiliate Casei Române de Comerț Agroalimentar Unirea.

Suspiciuni de infracțiuni la Casa Unirea

Anchetatorii suspectează fraude la unitățile de vânzare cu amănuntul ale Casei Unirea, potrivit televiziunilor de știri.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) efectuează, miercuri dimineață, zeci de percheziții la Casa Română de Comerț Agroalimentar Unirea, pentru suspiciuni de nereguli care ar fi dus la un prejudiciu de peste 40 de milioane de lei, potrivit G4 Media.

Publicația scrie că în luna ianuarie, corpul de control din cadrul Direcției Generale Control, Antifraudă și Inspecții (DGCAI) a făcut verificări la Casa Unirea. Controlul DGCAI ar fi fost făcut în perioada 13 decembrie 2023 – 31 ianuarie 2024.

60 de percheziții

Procurorii efectuează în această dimineață 60 de percheziții în 6 județe și municipiul București, care vizează mai multe presupuse fapte, între care și abuzul în serviciu. Județele în care au loc perchezițiile Direcției Naționale Anticorupție (DNA) sunt Timiș, Bihor, Cluj, Arad, Ialomița, Ilfov.

Producători

Casa Unirea cu produse româneşti. Sursa foto: Facebook

În urma verificărilor oamenii legii ar fi constatat o serie de nereguli în activitatea managementului societății. Astfel, din suma totală de mărfuri facturate de Casa Unirea în 2023, de aproape 80 de milioane de lei, societatea comercială a încasat, până la 10 ianuarie 2024, doar 26.600.000 lei.

Ce este Casa Unirea

Casa Agroalimentară de Comerț Unirea, înființată la inițiativa fostului președinte PSD Liviu Dragnea și a fostului ministrului al Agriculturii Petre Daea, promitea să fie un sprijin pentru fermieri. Instituția,creată cu bani de la buget, ar fi trebuit să le permită țăranilor să le pună la dispoziție românilor produse alimentare și nealimentare autohtone.

După ce proiectul  inițial a fost un eșec, Adrian Chesnoiu și Petre Daea și-au asumat revitalizarea acestuia. Noua formă a inițiativei prevedea organizarea fermierilor români, colectarea și prelucrarea producției, pentru comercializare în spații comerciale administrate de statul român.
Punctele de lucru ale Casei Unirea ar fi urmat să concureze cu marile rețele din zona de retail, în viziunea celor doi pesediști.

Ne puteți urmări și pe Google News
Revista presei