SUSPANS cu GEORGE ARION. Văduva

SUSPANS cu GEORGE ARION. Văduva

În romanul său „Văduva”, Fiona Barton se folosește de câteva personaje pentru a relata o istorie de o cruzime ieșită din comun.

 Fiecare dintre ele cunoaște o parte a poveștii și iese la rampă pentru a o prezenta din punctul său de vedere. Deabia după ce ascultăm toate depozițiile avem o imagine completă a întâmplărilor din carte. Fără doar și poate, o astfel de modalitate narativă asigură prozei și dinamism, și suspans. Glen Taylor a lucrat într-o bancă londoneză, dar a fost concediat, devenind șofer de livrări. La un moment dat e suspectat de răpirea și omorârea unei fetițe de doi ani. Bărbatul neagă cu înverșunare, deși e arestat, interogat, târât prin tribunal. Probele aduse împotriva lui nu sunt concludente și își recapătă libertatea, chiar dacă opinia publică nu e convinsă de nevinovăția sa. Inspectorul de poliție Bob Sparkes seamănă cu Mattai, comisarul din „Făgăduiala” lui Durrenmatt. E la fel de perseverent în ancheta unui caz. Flerul de copoi îi spune că Glen Taylor a făptuit oribila crimă. Chiar dacă anii trec și suspectul său e achitat, el continuă să adune noi dovezi împotriva lui. Nici măcar moartea lui Taylor într-un accident bizar de autobuz nu-l convinge să-și sisteze investigațiile.

Un rol important îi este încredințat jurnalistei Kate Waters. Iscoditoare, abilă, ea reușește să se apropie de Jean Taylor, soția lui Glen, și-i smulge confesiuni prețioase.

Și astfel ajungem la cel mai important personaj al întâmplărilor din roman. Jean Taylor este coafeză, își iubește soțul care o domină în toate aspectele vieții. Subjugată de idolul ei, de-abia într-un târziu își dă seama lângă ce monstru a trăit – un individ obsedat de pornografia infantilă și un criminal. Doar după ce acesta dispare se eliberează de tutela lui și-l prezintă lumii sub adevărata înfățișare.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Văduva” este un roman amar despre minciuna care se instaurează într-un cuplu și duce la destrămarea lui, despre bolile grave și nebănuite de care suferă unii dintre noi. Lăsându-și eroii să se prezinte singuri, autoarea le-a permis să-și etaleze frământările sufletești cu o sinceritate împinsă la paroxism. O carte zguduitoare care a devenit, pe merit, bestseller „New York Times”.