SUSPANS cu GEORGE ARION. Dosarul Golgota
Editura Evenimentul si Capital

SUSPANS cu GEORGE ARION. Dosarul Golgota

Autor: | | 0 Comentarii | 268 Vizualizari

Philipp Vandenberg este un autor care nu-și menajează cititorii. Romanele lui nu propun o lectură care să te destindă stând confortabil într-un fotoliu și urmărind relatarea unor aventuri cu o desfășurare molcomă.

Dimpotrivă, el dorește să-i pună pe jar pe cei care îi parcurg cărțile, astfel încât să nu le îngăduie să-și tragă răsuflarea sau să picotească. Și în „Dosarul Golgota” Vandenberg folosește aceeași strategie de a-și ține în priză fanii. Subiectul este teribil, personajele fiind angrenate în evenimente pe care nici nu ți-ai închipui a fi posibile. Gregor Grobius este profesor la o clinică universitară din München unde face cu mare succes transplanturi – de rinichi, ficat, plămâni…

Dar una dintre operații merge prost și pacientul, un reputat arheolog, moare. Nu trece mult și se descoperă că organul care îi fusese transplantat fusese otrăvit. A dorit cineva să-l compromită pe eminentul doctor? S-a dorit eliminarea cercetătorului interesat de antichități? E vorba de mafia organelor? Sau e vorba de altceva, mult mai primejdios?

Se implică BND – Serviciul Federal de Informații. Procuratura anchetează și ea. În curând și Poliția italiană și Poliția cehă încep să facă investigații. Se sesizează până și CIA. Pentru că, în diverse clinici, tot mai mulți pacienți mor în urma transplanturilor.

Dar cel mai tenace investigator este însuși Gropius, deoarece trebuie să-și salveze cariera, să se reabiliteze. Transformat într-un abil detectiv, el află grozăvii inimaginabile urmărind numeroși suspecți la Torino, Tel Aviv, Berlin, Praga, Barcelona… Este arestat, bătut, telefonul îi este supravegheat și de-abia scapă dintr-un atentat.

Totul este legat de IND – In Nomine Domini – un misterios ordin călugăresc cu o filosofie insolită: „Prelungirea artificială a vieții omului este o crimă. Fiecare are stabilit momentul când îi vine ceasul. De aceea el respinge transfuziile, transplantul de organe și măsurile de prelungire a vieții.” Toate acestea nesocotesc voia Domnului.

Și așa se ajunge și la implicarea Vaticanului. Iar dacă intervine Sfântul Scaun poți să fii sigur că secretele vor fi cu strășnicie păstrate. Dar, spre satisfacția cititorilor, Gropius se smulge din păienjenișul de întâmplări potrivnice.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Cultură

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate