Surse din PNL susțin că ar fi  existat o discuție între premierul Florin Cîțu și Vlad Voiculescu. Dar, din păcate, nu s-a ajuns la o soluție comună cu privire la o nouă strategie de vaccinare.
Surse din PNL spun că premierul a fost de acord să se acorde o prioritate categoriilor vulnerabile. Dar fără a interzice altor persoane să se înscrie pe platforma de vaccinare.

PNL: Lipsa comunicării în interiorul Coaliției de guvernare este vizibilă

Mai mult, se afirmă că ar fi o posibilă competiție între ministrul Vlad Voiculescu și Valeriu Gheorghiță. Iar acest lucru se poate observa în mesajele transmise de reprezentanții PNL și cei ai USR-PLUS.

Depinde de premier să îl aducă la ascultare pe ministru. Cine fluieră de mai multe ori în Biserică, trebuie să plece acasă. Nu există un acord politic în Coaliție că premierul nu poate schimba un ministru dacă partidul din care face parte nu e de acord. Nu e de dorit”, au declarat surse PNL pentru Europa Liberă.

Problema principală o reprezintă lipsa vaccinurilor și nu o schimbare a strategiei de vaccinare, spun liberalii

Comitetul Național de Coordonare privind Vaccinarea, condus de Valeriu Gheorghiță, a decis pe 20 ianuarie să schimbe strategia națională de vaccinare. Astfel, pe parcursul unei zile 25% din programările dintr-o zi să fie dedicate persoanelor din domeniile esențiale, cum sunt ele definite în etapa a doua, iar restul de 75% să revină persoanelor vulnerabile.

După atingerea procentului de 25% din locurile ocupate, nu va mai fi posibilă programarea altor angajați în ziua respectivă”, se arată în decizia Comitetului Național de Coordonare privind Vaccinarea, potrivit celor relatate de romania.europalibera.

Comunicarea paralelă cu Grupul de Comunicare Strategică

Ministerul Sănătății a anunțat pe 30 ianuarie că „raportul zilnic despre evoluția pandemiei COVID-19 se schimbă. Acum cu mai multe date și mai ușor de înțeles”.

Decizia ministerului de a dubla informațiile Grupului de Comunicare Strategică a nemulțumit o parte a liberalilor. GCS a fost criticat în ultimul an pentru modul în care a prezentat datele despre pandemie.