SURPRIZĂ. Ratingul băncii mamă a ING, retrogradat de Moody's

SURPRIZĂ. Ratingul băncii mamă a ING, retrogradat de Moody's

Agenţia de evaluare financiară Moody's a anunţat joi seară că a decis să coboare ratingul acordat pentru cinci grupuri bancare olandeze, printre care se numără Rabobank, ING şi ABN AMRO, transmite AFP, citată de Agerpres.

În cazul a patru bănci ratingul pentru datoriile pe termen lung a fost coborât cu două trepte, la Aa2 pentru Rabobank, A2 pentru ING Bank, A2 pentru ABN AMRO şi Baa2 pentru LeasePlan Corporation. Ratingul SNS Bank a fost coborât cu o singură treaptă până la Baa2.

De asemenea, perspectivele asociate sunt stabile, cu excepţia celei pentru ING care este negativă.

În luna februarie a acestui an, Moody's a anunţat că intenţionează să retrogradeze calificativele a 114 bănci europene din cauza crizei din zona euro şi separat a retrogradat ratingurile suverane ale mai multor state de pe continent. În cursul ultimelor săptămâni, Moody's a anunţat mai multe retrogradări, în special pentru 16 bănci spaniole, o serie de bănci germane şi primele trei mari bănci austriece.

Ne puteți urmări și pe Google News

ING Bank activează din 1994 pe piaţa românească şi deţine o reţea de 220 unităţi bancare. ING Bank România face parte din ING Group, instituţie financiară internaţională de origine olandeză, care are peste 60 de milioane de clienţi individuali, companii sau instituţii din 50 de ţări.