Simionca a declarat, la PS News, că ultimul sondaj IMAS, potrivit căruia candidatul Mișcării Populare, Theodor Paleologu, s-ar clasa pe locul 5 în turul I al alegerilor prezidențiale, nu reflectă situația reală. Deputatul nu crede în sondaje și spune că, în realitate, prezidențiabilul PMP stă mult mai bine în clasament.

„Nu cred în sondaje și vă spun și de ce: sunt indivizi sau anumite grupuri de interese care vor să scoată un anumit candidat pe plus sau pe minus. Imaginați-vă că dacă domnul Theodor Paleologu are 7% cum arată sondajul IMAS, iar marja de eroare este 3,5%, asta înseamnă că poate avea 10%. La fel și Dan Barna care apare cu 12%, dumnealui poate să aibă 9%, dar dacă cineva vrea să-l pună în partea de sus a sondajului acea marjă de 3,5 poate să schimbe complet poza”, a afirmat Ionuț Simionca.

„Eu cred că domnul Paleologu este pe locul 3 și că a trecut de 11%, cel puțin asta arată sondajele pe care le-am comandat la partid”, a adăugat deputatul PMP.

În ultimul sondaj IMAS, Klaus Iohannis este favorit la alegerile prezidențiale, cu 45,7% din intențiile de vot, urmat de Mircea Diaconu, cu 16,7%. Pe locul al treilea este Viorica Dăncilă, cu 15,1%, urmată de Dan Barna, cu 12,6, și de Theodor Paleologu, cu 6,9%.