Surprinzător. Oamenii ar putea trăi între 120 și 150 de ani
- Cristi Dorombach
- 31 mai 2021, 09:46
Potrivit unui nou studiu care apare în revista Nature, oamenii ar putea atinge vârsta de 120 - 150 de ani.
Sunt mai multe soluții, chiar și multe diete care promit să te ajute să trăiești mai mult, iar, de acum, există chiar și un studiu care susține că oamenii ar putea trăi între 120 şi 150 de ani.
Concluzia fost trasă de cercetători din cadrul companiei de biotehnologie Gero, din Singapore, de la Roswell Park Comprehensive Cancer Center din Buffalo, New York şi de la Institutul Kurchatov, din Moscova.
Oamenii ar putea trăi 150 de ani
Cercetătorii au analizat volume mari de date din SUA, Marea Britanie şi Rusia, ce au cuprins informaţiile medicale anonime ale unui număr de peste 500.000 de persoane. Ei au utilizat date obţinute în urma unui simplu test de sânge, disponibil pentru aproape toţi subiecţii cuprinşi în cercetare. Subiecţii au repetat aceste teste de sânge de câteva ori în cursul mai multor luni.
S-a aflat cât poate trăi un om. Mare atenţie: Pierderea rezistenței este „executorul morții”
După ce au adunat toate datele, cercetătorii au ajuns la concluzia că oamenii ar putea trăi cel mult 150 de ani. Experții au observat că după acest interval de vârstă, de 120 – 150 de ani, organismul uman îşi pierde complet abilitatea de a se reface după expunerea la factori de stres precum bolile sau accidentările, iar rezultatul este inevitabil decesul.
Durata de viață a omului depinde de rezistența la orice factor de stres
Oamenii de știință au studiat efectele stresului, stilului de viață și ale bolilor cronice asupra vârstei biologice, precum și a rezistenței, care determină cât de repede o persoană revine la normal după ce a răspuns la un factor de stres.
Corpul uman prezintă „o pierdere completă” a rezistenței între 120 și 150 de ani, rezultând o incapacitate de recuperare, spun oamenii de știință.
„Această lucrare, în opinia mea, este o descoperire conceptuală, deoarece determină și separă rolurile factorilor fundamentali în longevitatea umană – îmbătrânirea, definită ca pierderea progresivă a rezistenței și a bolilor legate de vârstă, ca„ executori ai morții”. Aceasta explică de ce chiar și cea mai eficientă prevenire și tratament al bolilor legate de vârstă ar putea îmbunătăți durata medie de viață, dar nu cea maximă, cu excepția cazului în care au fost dezvoltate adevărate terapii anti-îmbătrânire”, a declarat prof. Andrei Gudkov, coautor al lucrării.
Studiul complet apare în ultimul număr din revista Nature.