Fără reguli, legi sau norme sociale, show-ul surprinde esenţa caracterului uman. Jocul supravieţuirii este unul dur, plin de pericole. Timp de câteva săptămâni, 16 persoane trăiesc pe o insulă pustie, unde trebuie să se descurce cu resurse minime. Camerele de filmat urmăresc încercarea concurenților de a trece peste condițiile nu întotdeauna prietenoase din show, în cursa pentru a deveni unicul SUPRAVIEȚUITOR și câștigătorul premiului de 100.000 de euro.Ceea ce este cu adevărat interesant, pe lângă testul de rezistenţă, este testul încrederii. Concurenţii trebuie să se elimine reciproc, în fiecare emisiune. Pentru a rămâne cât mai mult în joc, aceştia trebuie să se alieze şi să trădeze. Gândurile ascunse în mod obişnuit sunt verbalizate, iar jungla le dă posibilitatea să se desfăşoare fără nicio constrângere.Românii au respectat formatul internaţional în cel mai mic detaliu. De la alegerea prezentatorului, la alegerea concurenţilor şi filmarea cadrelor, Supravieţuitorul respectă reţeta internaţională.

P.S.1 : Pentru Antena 1, pot avea un format similar, se numeşte Amazing Race, e puţin mai scump decât Survivor, dar merită!

P.S 2.: În show, la Pro, a intrat şi fata cântăreţei Nico.

Diagnostic: Evident, total săntos. Cu toate că suntem în urmă, premiul pentru care luptă concurenţii din România este mai mic, iar formatul este importat la 15 ani distanţă faşă de americani, pentru televiziunea din România marchează o evoluţie.