Superstiții pentru 2024, an bisect. Riști să ai ghinion dacă nu faci asta

Superstiții pentru 2024, an bisect. Riști să ai ghinion dacă nu faci asta calendar 2024 / Sursa foto Dreasmtime

2024 este an bisect, iar ziua de 29 februarie vine cu o mulțime de superstiții. Se spune că cei care nu le respectă vor avea parte de ghinion în carieră și în dragoste.

2024 este an bisect, iar ziua de 29 februarie vine cu o mulțime de superstiții, pe care oamenii ar trebui să le pentru a nu avea ghionion în viață. Anul bisect reprezintă un fenomen temporal distinct în calendarul gregorian.

Acesta survine o dată la patru ani și constă în adăugarea unei zile suplimentare în luna februarie, având un total de 29 de zile în loc de cele 28 obișnuite. Această ajustare este importantă pentru a sincroniza calendarul cu durata reală a unui an tropic, care este de aproximativ 365 de zile și 6 ore.

Tradiții pentru acest an bisect

Anii bisecți vin cu multe superstiții și tradiții în toată lumea. Principalele credințe populare sugerează că într-un an bisect este de evitat să te căsătorești, deoarece relația nu va funcționa. Totodată, se recomandă să nu divorțezi în această perioadă, pentru că se spune că, după o astfel de separare, cei implicați vor rămâne singuri mult timp.

Ne puteți urmări și pe Google News
calendar 2024

Superstiții pentru 2024, an bisect. Riști să ai ghinion dacă nu faci asta. Sursa foto Dreamstime

În 2024 este indicat să nu îți schimbi locul de muncă sau domeniul în care lucrezi. Există și credințe populare legate de demararea unor proiecte noi care ar fi mai bine să fie amânate pentru anul următor. Acest aspect se referă la inițierea construcției unei case, începerea unei afaceri sau realizarea unor achiziții costisitoare. Dacă nu respecți această superstiție riști să ai ghinion.

Zile libere 2024

Superstiții pentru 2024, an bisect. Riști să ai ghinion dacă nu faci asta. Sursă: Timaj | Dreamstime.com

Fetele își pot cere iubiții în căsătorie

Se spune că, pe 29 februarie, fetele aveau dreptul să-și ceară iubiții în căsătorie, având astfel inițiativa în relație. Dacă bărbatul respingea propunerea, era obligat să ofere iubitei sale 12 perechi de mănuși. Motivul acestei practici mai neobișnuite era că fata ar fi purtat mănușile pe tot parcursul anului pentru a ascunde rușinea provocată de absența unui inel pe deget. Această tradiție nu se mai respectă de multă vreme.

În anii bisecți, culesul ciupercilor este interzis

Bătrânii din mediul rural transmit generațiilor mai tinere o legendă tradițională care susține că la fiecare patru ani, în anii bisecți, culesul ciupercilor este interzis. În această perioadă toate ciupercile devin otrăvitoare.