Potrivit Google, acest calcul ar fi durat 10.000 de ani pe IBM Summit – cel mai puternic supercomputer comercial din lume. Cercetătorii Google vorbesc despre „supremație cuantică”, deoarece computerul lor poate rezolva sarcini care în alt mod nu pot fi rezolvate. „După cunoștința noastră, acest experiment marchează primul calcul care poate fi efectuat doar pe un procesor cuantic”, se arată în lucrarea de cercetare.

Cu ce ajută omenirea acest supercomputer

Calculul cuantic, care poate evalua simultan multiple posibilități, va fi probabil utilizat pentru simulări în fizică și chimie care nu sunt posibile cu computerele clasice, care nu pot simula substanțe chimice complexe. De asemenea, ar putea să creeze noi medicamente, panouri solare, să ajute la dezvoltarea inteligenței artificiale și a autovehiculelor și chiar să gestioneze portofolii de investiții.

IBM a prezentat cel de-al 14-lea computer cuantic, care are 53 de biţi cuantici- numit Sycamore . Mai mult, AT&T a spus recent că lucrează deja  la rețeaua cuantică şi la tehnologia de conectare a calculatoarelor cuantice.

Supercomputerul are şi dezavantaje

Moneda Bitcoin va fi vulnerabilă odată ce Google va trece pe computerul cuantic în 2022 potrivit oamenilor de știință. Criptarea actuală a datelor militare va fi, de asemenea, învechită, deoarece numărul de cabluri în computerele cuantice Google se va dubla cel puțin în fiecare an, potrivit raportului. În acest ritm, Google va putea „rupe” toată criptografia militară până în 2024, o perspectivă înspăimântătoare având în vedere legăturile strânse ale companiei cu China.

Dacă Google controlează o astfel de putere atunci şi domeniului de supraveghere este, de asemenea, înspăimântător. În aceste condiţii Google va domina foarte repede lumea, controlând majoritatea banilor, știința și tehnologia, politica, mass-media și serviciul public.

Google va deveni forța autoritară dominantă pe planeta

Toți oamenii vor fi supuși cerințelor Google după cum evoluează lucrurile. Democrația, adevărul și libertatea vor fi la bunul plac al gigantului, pentru că va controla toate secretele, comunicațiile și tranzacțiile financiare. Google a trecut de mult timp peste sloganul său nu fi rău” şi mai are un pas până la instituirea unui monopol tehnologic care, literalmente, îl va transforma în forța cea mai dominantă de pe planetă, notează cnet.