Medicul Virgil Musta este de părere că populația trebuie să dea dovadă de mai multă responsabilitate, în contextul adoptării noilor măsuri de relaxare pentru a evita o înmulțire a îmbolnăvirilor de COVID-19. Potrivit spuselor sale, este important ca cetățenii să respecte regulile de protecție pentru evita îmbolnăvirea.

„E foarte important ca lumea să fie responsabilă de ce se întâmplă și de ceea ce trebuie să facă pentru a nu apărea o reacutizare a acestei patologii și să creeze probleme sistemului de sănătate. (…) În momentul în care sesizăm că într-un anumit domeniu nu există control, nu există dorința populației de a respecta regulile, putem veni cu măsuri de corecție pentru a se ține pandemia sub control”, a afirmat Virgil Musta.

El a subliniat că respectarea regulilor și evitarea înmulțirii cazurilor de îmbolnăviri va aduce, ca beneficii, noi măsuri de relaxare și, implicit, ne va ajuta să revenim mai repede la normalitate. Totodată, medicul a arătat că atunci când populația era mai speriată de consecințele acestei boli, avea mai multă grijă cu regulile.

„În momentul în care sunt respectate regulile, vom putea beneficia de măsuri suplimentare de relaxare, astfel încât, într-un timp foarte scurt, să ajungem la o normalitate. Când lumea a fost mult mai speriată, s-au respectat mult mai bine regulile decât în momentul de față”, a precizat medicul Musta.

În același context, medicul Virgil Musta a explicat în ce constă tratamentul cu dexametazonă, un medicament care contribuie la ameliorarea stării de sănătate a pacienților de COVID-19, mai ales a celor ventilați. Medicul a arătat că medicamentul a mai fost folosit și în România, iar rezultatele obținute au fost foarte bune.

„Unii afirmau lipsa de eficiență a acestui medicament și vorbeau de efectele adverse posibile. Eu consider că ea trebuie folosită acolo unde este cazul. Ceea ce consider că este cel mai important este să fie bine analizată persoana, pentru a primi terapia optimă. Terapia este una individuală și noi trebuie să înțelegem acest lucru”, a spus doctorul Virgil Musta, într-o intervenție la TVR.

Reacția unui reputat medic la creșterea cazurilor de covid: „Consecință a relaxării”

Un medic de la Ambulanță, ucis de coronavirus