Evenimentul Zilei > Actualitate > Vești scârboase de la UE. Ce va fi permis să ni se dea pe post de hrană!…
Vești scârboase de la UE. Ce va fi permis să ni se dea pe post de hrană!…

Vești scârboase de la UE. Ce va fi permis să ni se dea pe post de hrană!…

Se aşteaptă ca Autoritatea pentru Siguranța Alimentelor a Uniunii Europene să aprobe vânzarea insectelor drept „alimente noi”.

Apoi, dacă va trece proiectul, vor fi produse în masă pentru consumul uman pe întregul continent.

„Se aşteaptă ca preparatele din  insecte şi viermi să primească undă verde în săptămânile următoare“ , a declarat secretarul general al Platformei Internaționale pentru alimente și furaje, Christophe Derrien, potrivit The Guardian. Reglementarea ar putea ajunge la autorizarea finală cel mai devreme la toamnă.

Din 1997, UE a solicitat o clasificare a „alimentelor noi” pentru a permite vânzarea produselor care nu au istoric de consum uman , ceea ce înseamnă că vânzarea insectelor este interzisă în țări precum Spania , Franța și Italia de mai bine de două decenii. Dar, cu această posibilă nouă aautorizare, producția în masă a alimentelor pe bază de insecte se așteaptă să se materilaizeze la sfârșitul acestui an.

Aceasta înseamnă că lăcustele, greierii și viermii vor fi pe rafturile supermarketurilor în câteva luni

Christophe Derrien este încântat de vânzarea insectelor atât ca aliment de sine stătător, cât și ca produs încorporat în produsele existente, susținând că acestea sunt o sursă excelentă de proteine ​​și că producția de alimente obținute din insecte nu dăunează planetei.

„Tipul de mâncare variază de la insecte întregi, ca aperitiv sau gustare, până la insecte făcute cu paste sau chiar burgerii făcuți din insecte”, a mai spus expertul.

Acest lucru s-ar putea întâmpla deoarece recesiunea economică preconizată cauzată de epidemia de coronavirus bate la uşă. Acesta este, probabil, şi motivul pentru care publicații precum The Economist au promovat ideea de a mânca insecte, deși mulţi oameni  nu ar consuma niciodată lăcuste sau viermi. Câţi dintre voi aţi devora un paltou cu greiri, să fim serioşi….

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: