Sunt oraşele din România şi pentru femei?

Sunt oraşele din România şi pentru femei?

Este respectat conceptul de „egalitate de gen” în felul cum sunt concepute sau construite oraşele din România? Se regăsesc femeile în memoria colectivă a oraşului?

„Dimensiunea de gen a orașului - iată o temă ignorată până acum de cercetarea de profil din România. Este pentru femei orașul la nivel macro – de politici urbane, la nivel messo – de planificare locală sau la nivel micro – de practici cotidiene un spațiu sigur și prietenos? Este orașul planificat și construit (și) după calapodul nevoilor femeilor în diversitatea lor de vârste, etnii, clase sociale, educație, stare de sănătate? Se regăsesc așa cum merită femeile în memoria colectivă a acestui oraș? Este importantă o analiză asupra dinamicii orașului și din această perspectivă gen-izată? Este în acest context capitala României un oraș european, atent la problemele de incluziune, diversitate, egalitate?”. O problemă inedită ridicată de Societatea de Analize Feministe, în cadurl proiectului “Discriminări urbane. Program de cetăţenie activă sensibil la gen”.

Pentru a atrage atenţia asupra acestei priviri inovative faţă de rolul femeii în oraş, marţi, 31 martie, la galeria Victoria Art Center, de pe Calea Victoriei din Bucureşti, la ora 19.00, se vernisează expoziţia „Discriminări urbane”.

Ne puteți urmări și pe Google News