„Să coborâm obloanele, guvernul național continuă să păstreze o tăcere înfricoșătoare”, a lansat Toto Martello, într-o declarație.

Barca cu care au sosit cei 370 de noi migranți era o veche ambarcațiune de pescuit care risca să naufragieze din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Ea a fost escortată de poliție și de paza de coastă italiană până în portul Lampedusa.

Migranții, a căror naționalitate nu este cunoscută, au fost debarcați în grupuri mici la primele ore ale dimineții și li s-a luat temperastura, înainte de a fi transportați la un centru de primire condus de o parohie.

Când au debarcat în port, au fost așteptați cu o demonstrație de protest organizată de Liga (partidul de extremă dreapta).

De vineri, aproximativ treizeci de bărci mici, majoritatea de pe coasta tunisiană, ajunseseră deja pe insulă debarcând aproximativ 500 de migranți, potrivit presei italiene.

Referindu-se la „o situație fără precedent”, primarul din Lampedusa a anunțat luni convocarea reprezentanților asociațiilor profesionale ale insulei pentru a declara „grevă generală”.

„Dacă o navă de pescuit de această dimensiune, cu sute de oameni la bord, ajunge aici și nimeni nu observă, înseamnă că nu există controale în Mediterana. Dar ce fac navele militare? Nu suntem în război, de ce nu sunt folosite pentru intervenții de securitate pe mare și pentru a transfera migranții? ”, s-a întrebat primarul Toto Martello.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE