La începutul lui februarie au provocat furori pe internet dezvăluirile polițistului Peter Springare din orășelul suedez Őrebro. Acesta, aflat cu puțin înainte de pensionare, a decis să rupă tăcerea despre teroarea creată de numărul mare de imigranți primiți în ultimii ani în Suedia și despre riscurile meseriei de polițist.

Iată prima sa postare:

„Doamne, cât sunt de obosit. Ceea ce am să scriu nu este corect politic, dar puțin îmi pasă.

Ceea ce eu am să vă dezvălui vouă, contribuabililor, funcționarii de stat nu au dreptul să dezvăluie și riscă să-și piardă slujbele, să-și ruineze carierele și să-și piardă veniturile. Și totuși este adevărat.

Dar mie nu-mi pasă, pentru că am să ies în curând la pensie după 47 de ani de serviciu.

Începând de astăzi, în fiecare zi, vă voi povesti cu lux de amănunte infracțiunile și delictele grave cu care mă confrunt ca polițist în Örebro. Nu va semăna deloc cu percepția pe care stângiștii o prezintă publicului.

Pensionarii noștri sunt descurajați, școlile noastre sunt în haos, sistemul de sănătate este un infern, poliția a fost complet distrusă etc.

Toată lumea o știe, dar nimeni nu îndrăznește să o spună, nici să confirme, pentru că Suedia și-a creat mitul minunatei societăți asimilatoare supreme, care este avanpostul Corectitudinii Politice într-o lume care nu mai funcționează și se înclină în fața distrugerilor provocate de acte în numele unei religii.

Iată:

Iată cu ce m-am ocupat în săptămâna asta, de luni până vineri: violuri, viol, viol agravat, agresiuni, viol, extorcare, șantaj, abuz de proceduri judiciare, amenințări, violențe contra poliției, trafic de droguri, fapte de delincvență agravată cu stupefiante, tentativă de crimă, iar violuri, iar extorcare și tentative de linșaj.

Suspecții: Ali, Mohamad, Mahmod, Mohammed… iar și iar… Și Christoffer… da, e adevărat, un nume suedez s-a strecurat printre celelalte nume într-o afacere cu droguri, Mohammed, Mahmod, Ali, iar și iar…

Țările reprezentate de infracțiunile din săptămâna aceasta: Irak, Irak, Turcia, Siria, Afganistan, Somalia, Somalia, din nou Siria, Somalia, țară nespecificată, țară nespecificată și Suedia.

Jumătate dintre suspecți nu se poate ști din ce țară provin, pentru că nu au nici un document valabil, ceea ce înseamnă că au mințit în legătură cu naționalitatea și cu identitatea lor.

Și aici nu vă vorbesc decât de Örebro. Aceste infracțiuni ocupă 100% din timpul anchetatorilor.

Iată ce se petrece, și se petrece așa de 10-15 ani.”

Însă asemenea postări au stârnit și mânia autorităților suedeze, care refuză să recunoască situația în care au adus țara.

Potrivit programului de știri al televiziunii naționale suedeze, SVT, Springare a fost pus sub cercetare penală pentru incitare la ură rasială.

Maria Sterup, Procuror șef în Malmö a declarat pentru SVT:

„Este o infracțiune în Codul Penal și am decis să inițiez investigațiile preliminare.”

Pe de altă parte, un raport secret al guvernului suedez, ajuns în presă, la canalul norvegian NKK, dezvăluia recent că 80% dintre polițiștii suedezi vor să renunțe la slujbe din cauza riscurilor prezentate de lupta cu infracționalitatea imigranților.