Evenimentul Zilei > International > Proprietarul unui SUBMARIN care s-a scufundat, inculpat pentru moartea unei JURNALISTE
Proprietarul unui SUBMARIN care s-a scufundat, inculpat pentru moartea unei JURNALISTE

Proprietarul unui SUBMARIN care s-a scufundat, inculpat pentru moartea unei JURNALISTE

Proprietarul danez al unui submarin a fost inculpat pentru moartea unei jurnaliste suedeze care s-a aflat la bordul vasului său care s-a scufundat.

Peter Madsen, 46 de ani, neagă toate acuzațiile, spunând că el a debarcat-o pe femeie în Copenhaga, înainte ca vasul să se scufinde. Partenerul ziaristei a sunat polițiștii a doua zi dimineața, vineri, pentru că tânăra nu s-a întors din ceea ce trebuia să fie o scurtă croazieră cu vasul. 

Ulterior nava a fost găsită, dar s-a scufundat vineri dimineața, iar Madsen a fost salvat, scrie BBC.

Deocamdată nu a fost găsită tânăra, așa că polițiștii au început căutările, până la această oră zadarnice. 

Femeia dispărută a fost identificată ca fiind Kim Wall, de 30 de ani, care trăia în New York, era jurnalistă freelancer, și scria pentru New York Times, The Guardian și Vice Magazine. 

Într-o declarație pentru ziarul suedez Aftonbladet, familia lui Wall a spus: „Cu multă tristețe am primit mesajul că Kim a dispărut. Credem și sincer sperăm că va fi găsită, totuși, și este bine”. Prietenii și familia au postat anunțuri pe rețelele de socializare, întrebând oamenii dacă au văzut-o. Autoritățile nu au deocamdată acces la navă, numită Nautilus, pentru că aceasta se află pe fundul mării în golful Koge, la sud de Copenhaga. Echipele de căutare și salvare se află la fața locului. 

Conform publicației Copenhagen Post, o operațiune de percheziționare a navei va avea loc după ce aceasta va ajunge remorcată în port, în această seară. 

Polițiștii nu au comentat de ce acuzațiile au fost aduse înainte să fie găsit un cadavru, dar au spus că vor oferi alte informații în această seară, după ce Madsen apare în fața unui tirbunal. 

Polițiștii caută martori și înregistrări video pentru a determina dacă femeia dispărută a coborât sau nu de la bord. 

O înregistrare video difuzată de postul danez TV2 îl arată pe bărbat coborând de pe ceea ce pare un iaht privat, spunând „Sunt ok, dar sunt trist, pentru că Nautilus s-a scufundat”.