Sub umbrela Kremlinului, Ilan Șor se simte de neatins. Ministrul de Externe al Republicii Moldova, despre rusofilul fugar

Sub umbrela Kremlinului, Ilan Șor se simte de neatins. Ministrul de Externe al Republicii Moldova, despre rusofilul fugar Sursa foto: Captură video

Ilan Șor continuă se acționeze nestingherit, din Rusia, sub protecția oficialilor de la Kremlin. Fugarul încearcă să destabilizeze pe cât posibil Republica Moldova, iar ultima mișcare importantă a fost legată de coagularea opoziției. Într-o adunare ce a avut loc la Moscova. Mihai Popșoi, ministrul de Externe din Basarabia, a vorbit despre situația lui Șor.

„Membrii Consiliului Europei, deputați, reprezentanți ai mai multor țări din Uniunea Europeană și nu doar, au avut multe întrebări cu privire la această atitudine sfidătoare a reprezentanților grupării criminale care au preluat, prin coruperea alegătorilor, funcția de guvernator al Găgăuziei.

Ilan Șor, sub protecția Rusiei

Mulți dintre cei care mi-au oferit întrebări în cadrul Consiliului Europei referitor la acest subiect au menționat că este rușinos faptul că astfel de lucruri se întâmple. Mai cu seamă aceste contacte cu cei care comit crime de război. Cu siguranță acest lucru nu contribuie la o imagine pozitivă a Republicii Moldova. Dimpotrivă. Noi însă, autoritățile și Guvernul Republicii Moldova depunem eforturi pentru a crea cu adevărat o imagine pozitivă a țării noastre.

Mihai Popșoi, ministrul de Externe din Republica Moldova.

Mihai Popșoi, ministrul de Externe din Republica Moldova. Sursa Foto -Facebook

Inclusiv acest eveniment, acest dialog strategic, dar și Convenția moldo-americană contribuie la fortificarea unei imagini pozitive. Un rol esențial l-a avut doamna președintă, ea a depus eforturi pentru deschiderea mai multor parteneri față de Republica Moldova. Noi am avut o perioadă când Republica Moldova a fost izolată internațional. Acum există o deschidere foarte mare față de țara noastră și noi valorificăm această deschidere în interesul cetățenilor”. A spus ministrul de Externe, într-un interviu acordat pentru newsmaker.md.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mihai Popșoi, despre situația fugarului

„Evident, atât timp cât se află la adăpostul celor de la Kremlin (n.r. - Ilan Șor), crede că se va putea bucura de imunitate. Acest lucru nu va fi, pentru că regimul de sancțiuni internaționale are capacitatea de a bloca tranzacțiile financiare, indiferent unde se află, are capacitatea de a influența reducerea imunității de care se bucură oligarhii fugari. De aceea, oriunde s-ar afla, sancțiunile vor ajunge la fiecare care încearcă să meargă împotriva voinței poporului.

În același timp, vom căuta soluții pentru ca cei care sunt ghidați de către oligarhii fugari și sunt canalizați de ei, să acționeze pe teritoriul Republicii Moldova, să nu se mai bucure de această libertate de a merge împotriva vectorului strategic și a voinței cetățenilor Republicii Moldova. Încălcarea legii, fie prin coruperea alegătorilor, fie prin acțiuni de subminare a integrității teritoriale și a păcii și liniștii în Republica Moldova trebuie sancționate legal și acest lucru cu siguranță se va întâmpla”, a mai precizat Mihai Popșoi.