SUA: Primarul din Newark a devenit erou, după ce a salvat o femeie dintr-un incendiu

SUA: Primarul din Newark a devenit erou, după ce a salvat o femeie dintr-un incendiu

Un primar din statul New Jersey a fost spitalizat, după ce a intrat într-o casă în flăcări, pentru a salva o vecină, scrie presa americană.

Primarul din Newark, Cory Booker, a salvat o femeie de la ultimul etaj al casei sale, din zona Upper Clinton Hill. ”Am prins-o și am tras-o rapid din pat”, a declarat primarul, pentru publicația ”New Jersey Star-Ledger”. Apoi a transmis pe Twitter un mesaj:”Sunt ok. Am fost internat doar din cauza inhalării de fum. Am reușit să o scoatem pe femeie din casă. Suntem amândoi la spital”. Al doilea mesaj preciza că edilul mulțumește tuturor, că rănile sale sunt relativ minore și îi mulțumea detectivului Alex Rodriguez, care l-a ajutat în operațiuea de evacuare a tuturor persoanelor din casa incendiată.

Rodriguez, unul dintre ofițerii din echipa de protecție a primarului, a salvat trei persoane din casa respectivă, înainte ca Booker să vină la fața locului și să fie informat despre incendiu. Împreună cu echipa sa de pază și protecție, primarul a intrat în casă.

El a suferit arsuri de gradul doi pe corp și avut probleme din cauza inhalării de fum, dar a fost externat. Trei dintre oamenii din echipa sa, împreună cu femeia pe care el a salvat-o, sunt spitalizați în urma incidentului.

Ne puteți urmări și pe Google News

În decembrie, primarul a ocupat prima pagină a  ziarelor locale câștigat, după ce a participat personal la operațiunile de deszăpezire din orașul New Jersey. A răspuns cererilor disperate de ajutor și a fost numit ”eroul cu lopata” de către unii dintre localnici.

În timpul vizitei sale din martie în SUA, premierul briatnic David Cameron l-a cunoscut pe Cory Booker și i-a spus că auzise despre eforturile sale de a transforma orașul Newark, după ani de declin. Cameron i-a spus primarului că ”este un mare admirator al eforturilor sale” și crede că britanicii ar putea învăța din inițiativele sale legate de poliție, educație, reducerea infracționalității și regenerarea urbană.