Evenimentul Zilei > Politica > Papahagi despre evenimentele din SUA: Violențele anarhice n-au început ieri
Papahagi despre evenimentele din SUA: Violențele anarhice n-au început ieri

Papahagi despre evenimentele din SUA: Violențele anarhice n-au început ieri

Profesorul Adrian Papahagi spune că violențele anarhice în SUA n-au început ieri, ci atunci când stânga a decis că e legitim să ațâțe și să călărească ura și jaful BLM/Antifa.

Profesorul Adrian Papahagi arată că la originea acestor violențe anarhice din ultimele ore din SUA, care n-au început ieri, stă decizia stângii, potrivit căreia e legitim să ațâțe și să călărească ura și jaful BLM/Antifa. El a comentat, într-o postare pe Facebook, ceea ce s-a întâmplat în ultimele ore în Statele Unite, cu prilejul sesiunii Sesiunea Congresului, destinată certificării victoriei lui Joe Biden.

„Teroarea intelectuală stângistă și isteria mediatică permanentă; politizarea agresivă a orice; legitimarea mediatică și ideologică a anarhiei, jafului și fărădelegii (e.g. antifa și blm); populismul și histrionismul unor lideri ca Trump, produse perfecte ale evului media; conspiraționismul alimentat de imixtiunea continuă a forțelor nealese în politic (servicii secrete, media, mari corporații); batjocorirea și frustrarea unor mari părți de populație: iată un cocktail exploziv, fatal pentru libertate și ordine”, a scris Adrian Papahagi pe Facebook.

Violențele anarhice n-au început ieri

Adrian Papahagi: Violențele anarhice n-au început ieri
Adrian Papahagi are un comentariu dur despre începutul violențelor din SUA

El a caracterizat finalul mandatului președintelui Donald Trump drept sordid și a apreciat că ceea ce se întâmplă în această perioadă va avea repercusiuni asupra președinției Biden. Profesorul Papahagi este de părere că, odată cu plecarea lui Trump de la Casa Albă, „isteria” va persista într-o Americă divizată.

„Sordid sfârșit al mandatului Trump și început care nu prevede nimic bun al președinției lui Biden, într-o Americă divizată și isterizată. Dar violențele anarhice nu au început ieri, ci atunci când stânga a decis că e legitim să ațâțe și să călărească ura și jaful blm/antifa, ca să scape de Trump. Aș vrea ca politicienii rezonabili, moderați, precum Pence, să domine. Din păcate, mă tem că isteria va persista, în SUA și, în proporții variabile, în restul Occidentului, câtă vreme corpul social nu va reuși să elimine toxinele ideologice care îl otrăvesc”, a mai scris Adrian Papahagi pe contul de Facebook.

Violențe anarhice la Washington DC

Sesiunea Congresului american în care urma să fie validată victoria lui Joe Biden la președinția Statelor Unite a fost întreruptă după ce mai mulți protestatari, susținători ai președintelui Donald Trump, au pătruns în Clădirea Capitoliului. Poliţia a reţinut câţiva protestatari care intrau în clădire, iar o femeie a fost împușcată în cadrul confruntărilor. O parte dintre protestatari au ajuns până în sala Senatului, după ce au escaladat zidurile.

Cel puţin 13 persoane au fost arestate în timpul incidentelor de miercuri de la Capitoliu, a anunţat Poliţia Metropolitană.