Haos în SUA. Proteste violente pe străzile din Washington

Haos în SUA. Proteste violente pe străzile din Washington

Mai multe proteste violente au avut loc în Washington după ce anunțul că Donald Trump a pierdut cursa în fața lui Joe Biden a fost făcut.

Haosul a izbucnit în Washingtotn DC, SUA, sâmbătă seara. La doar câteva ore după încheierea a două marșuri pro-Trump, două grupuri formate din cei de la Proud Boys și Antifa au început un război stradal. Chiar dacă poliția a intervenit rapid, tot au fost raportate înjunghieri.

Imaginile și videoclipurile apărute pe social media îi arată pe protestatari în timp ce ce luptau cu artificii și pe polițiștii care formai un perete încercând să-i despartă.

„La câteva momente după ce am făcut acest videoclip, mai multe artificii au explodat la intrarea hotelului Hyatt. Deja au început răfuielile dintre Produ Boys și Antifa”, a spus reporterul Marissa Lang pe Twitter.

Ne puteți urmări și pe Google News

Aceasta a mai spus că poliția folosește deja spray-uri lacrimogen pe grupurile de oameni agitați și că până acum au fost raportate două înjunghieri.

Șase protestatari au fost arestați sâmbătă seara în Washington

Purtătoarea de cuvânt a Departamentului Metropolitan de Poliție a declarat au fost făcute șase arestări deja, și că toți indivizii au legătură cu protestele spontane de sâmbătă seara, dar nu știe exact sub ce acuzații au fost reținute aceste persoane.

Mai multe videoclipuri de pe Twitter arată oameni sângerând, întinși pe asfalt în timp ce poliția are grijă de ei.

Conform primelor informații despre evenimentele neplăcute din SUA, cel puțin un ofițer de poliție a fost rănit în timpul confruntărilor. De asemenea există și un clip video în care ofițerul este cărat de colegii săi la adăpost.

Poliția a reușit să separe cele două grupuri de protestatari, dar a fost nevoită să oprească traficul în mai multe părți ale orașului și să „izoleze” Black Lives Matter Plaza de lângă Casa Albă.

De unde a pornit nemulțumirea celor două grupări?

Puțin mai devreme, deși a încercat tot ce s-a putut, președintele Donald Trump tot a pierdut alegerile în fața lui Joe Biden în cursa electorală 2020, scrie Foxnews.