Evenimentul Zilei > International > SUA au cerut extrădarea lui Guccifer. Ce ar putea păţi hackerul roman care a dezvaluit cum plângea Corina Creţu după Colin Powell. „Nu am crezut că la 43 de ani pot să plâng atât de mult pentru un bărbat”
SUA au cerut extrădarea lui Guccifer. Ce ar putea păţi hackerul roman care a dezvaluit cum plângea Corina Creţu după Colin Powell. „Nu am crezut că la 43 de ani pot să plâng atât de mult pentru un bărbat”

SUA au cerut extrădarea lui Guccifer. Ce ar putea păţi hackerul roman care a dezvaluit cum plângea Corina Creţu după Colin Powell. „Nu am crezut că la 43 de ani pot să plâng atât de mult pentru un bărbat”

FBI-ul a cerut oficial extrădarea lui Marcel Lazăr Lehel – alias Guccifer, unul dintre cei mai temuşi heckeri ai lumii - pentru a răspunde în faţă unui tribunal din Statele Unite pentru că ar fi spart conturile de e-mail ale unor personalităţi şi ar fi dezvăluit corespondenţă lor privată. Printre victime se află şi generalul Colin Powell a cărui corespondenţă cu europarlamentarul român Corina Creţu a stârnit controverse peste ocean.

Fost taximetrist în Arad, Marcel Lazăr Lehel s-a transformat peste noapte în cel mai vânat hacker de pe planetă. Se întâmpla imediat după ce judecătorii români îl condamnaseră la trei ani de închisoare cu suspendare pentru violarea conturilor de socializare ale unor vedete din România.

Rămas liber, Micul Fum, cum îşi spunea Lehel, şi-a luat numele de Guccifer în online (foto jos). Prima victima: generalul Collin Powell la care ajunsese după ce îi accesase ilegal corespondenţă Corinei Creţu.

Mai multe ziare din Statele Unite au făcut publice schimburile de presupuse scrisori dintre Corina Creţu şi Colin Powell, dezvăluite de hackerul român.

"Nu am crezut că la 43 de ani pot să plâng atât de mult pentru un bărbat, ca o adolescentă", îi mărturisea Corina Creţu în Ajunul Crăciunului, în 2010. "Te-am iubit prea mult, prea mulţi ani. TU ai fost cea mai mare iubire a vieţii mele…".

Forţat să reacţioneze, Colin Powell a spus că a cunoscut-o pe Corina Creţu, dar a precizat că nu au depăşit barierele unei relaţii de amiciţie şi în niciun caz nu şi-a înşelat soţia, care îi este alături de 50 de ani.

Iar Creţu şi-a exprimat indignarea pentru folosirea publică a unor fotografii furate din corespondenţă ei, fapt ce i-ar încalcă dreptul la viaţă privată.

Nici Hilary Clinton, soţia fostului preşedinte Bill Clinton, sau familia lui George Bush, nu au scăpat de indiscreţia lui Guccifer. La FBI s-au întregistrat plângeri pe bandă rulantă împotriva romanului: oameni de afaceri, actori sau politicieni au cerut că hackerul să fie prins şi pus sub acuzare.

A două sentinţa primită de Lehel după violarea corespondenţei fostului şef de la SRI, Cristian Maior şi a Corinei Creţu, sri cristian maior şi a corinei creţu, a fost de 7 ani de închisoare cu executare, iar acum procurorii americani cer extrădarea lui în Statele Unite.

Soarta lui Guccifer va fi decisă de Curtea de Apel Timişoara peste două luni. Dacă va fi judecat în Statele Unite, riscă să primească o condamnare de câteva zeci de ani, aşa că şi-ar putea petrece restul zilelor într-o închisoare americană. Aşa cum ar putea fi condamnat şi la plata unor despăgubiri uriaşe, de câteva milioane de dolari. (Sursa: stirileprotv.ro)


Potrivit email-urilor care au fost sparte de Guccifer, Corina Creţu îi scria lui Colin Powell în august 2005: ,,Vremea bună să te facă să vii… '', mesaj la care Colin Powell îi răspunde: Colin Powell: ,,Tu şi vremea puteţi face ca asta să se întâmple".

Schimbul de emailuri, postat pe site-ul Cryptome, continuă şi în 2010, când Corina Creţu nu primeşte răspunsuri la mesaje. În acestea se observă frustrări şi lamentare din cauză că nu se poate întâlni cu diplomatul american, scrie The Telegraph. Apoi, în ajun de Ziua îndrăgostiţilor, în 2011, Corina Creţu îi scrie:  ,,Beau un pahar de vin cu mine, aşa cum obişnuiai să-mi zici (…). Nici măcar o noapte nu merit din punctul tău de vedere? Până la ce punct vrei să mă vezi distrusă complet? Nu e cinstit, Colin, tu nu eşti drept", mesaj care rămâne fără răspuns. Într-un mesaj din 2012, Corina Creţu spune ,,Îmi pare rău că mă vezi ca pe o ameninţare la adresa ta sau ca pe cineva periculos, de care trebuie să stai departe. Nimeni nu spune nimic legat de pat, vreau doar să te văd, nimic mai mult''. În cele din urmă, Powell şi Creţu s-au întâlnit în Washington, în iulie 2011, iar cei doi fac o fotografie de grup. În poză, mâna fostului secretar de stat american se odihneşte pe spatele europarlamentarului Corina Creţu, acum în vârstă de 48 de ani.

Eurodeputatul PSD Corin Creţu afirmă că unele dintre fotografiile publicate de site-uri din ţară şi care i-au fost furate din contul său personal de e-mail nu au niciun fel de legătură cu ceea ce se numeşte corespondenţa sa cu fostul secretar de stat al SUA, Colin Powell, astăzi în vârstă de 78 de ani.

"Unele site-uri din ţară publică fotografii care – reamintesc opiniei publice – au fost furate din contul meu personal de e-mail prin-un act de piraterie informatică. Unele din aceste fotografii nu au nici un fel de legătură cu ceea ce se numeşte ‘corespondenţa mea cu Colin Powell’, pur şi simplu făceau parte dintre amintirile mele personale, alături de alte zeci de fotografii din acel cont, de familie sau din activitatea mea profesională", preciza Creţu, în 2013, într-o postare pe contul său de Facebook.

Fostul secretar de Stat american Colin Powell a fost nevoit să ofere clarificări despre relaţia sa cu Corina Creţu, insistând că nu i-a fost necredincios soţiei sale, Alma.

Potrivit mai multor publicaţii, între care The Daily Mail, Huffington Post, New York Daily News şi postului american de televiziune Fox News, fostul general a precizat că nu şi-a înşelat soţia – cu care este căsătorit de aproximativ 50 de ani.

În mailurile care au făcut vâlvă în 2013, Creţu îl numeşte pe Powell, originar din Bronx, New York, "dragostea vieţii mele" şi sugerează că scrie despre o poveste de dragoste mai veche, potrivit TheSmokingGun.com.

"Te-am iubit prea mult, prea mulţi ani. TU ai fost cea mai mare iubire a vieţii mele…", i-a scris Creţu lui Powell pe 14 noiembrie 2011, potrivit publicaţiei New York Daily News.

Potrivit aceleaşi publicaţii, Creţu i-a trimis şi numeroase fotografii, inclusiv fotografii în care apare în bikini şi într-o cadă, însă afecţiunea sa pentru generalul american pare că nu a fost niciodată împărtăşită. "Nu am crezut că la (vârsta de) 43 (de ani) pot să plâng atât de mult pentru un bărbat, ca o adolescentă", i-a scris ea în Ajunul Crăciunului, în 2010.

Creţu părea în continuare foarte “prinsă” şi în 2011. "Nu spune nimeni să mergem în pat.Vreau doar să te văd, nimic altceva", i-a scris ea în acel an, potrivit New York Daily News.

Într-un răspuns la întrebări din partea site-ului TheSmokingGun.com, fostul general de patru stele insistă, într-un comunicat, că nu i-a fost necredincios soţiei sale, Alma. "A fost o prietenie care a devenit foarte personală pe e-mail", a spus Powell site-ului. "Îmi trimitea fotografii frecvent. Multe fotografii de familie, cu nepoate ale ei, pe care le adoră, de la reuniuni de familie, de la şedinţe oficiale de lucru, de la căsătorie şi nişte poze în costum de baie… Niciodată nimic nepotrivit", a subliniat el.

Powell a declarat că a cunoscut-o pe Creţu în timp ce era secretar de Stat al fostului preşedinte George W. Bush, iar ea era purtător de cuvânt al preşedintelui României Ion Iliescu. El subliniază că s-au întâlnit personal "o dată sau de două ori".