„Rezultatele noastre contribuie în mod semnificativ la o mai bună înțelegere a modului în care trebuie implementate  măsurile și cum  trebuie adaptate la condițiile din diferite regiuni ale lumii”, a continuat Andy Tatem.

A devenit clar că primele cazuri de virus chinez au fost raportate la mijlocul lunii noiembrie și începutul lui decembrie, oamenii de știință estimând chiar că prima transmitere a virusului de la animale la oameni a avut loc probabil în octombrie în orașul Wuhan.

În loc să acționeze imediat, guvernul chinez a așteptat până pe 23 ianuarie înainte de a emite ordine de carantină celor 11 milioane de oameni care locuiesc în Wuhan.

De asemenea, statul comunist a acționat  pentru reducerea la tăcere și pedepsirea medicilor și oamenilor de știință care au încercat să avertizeze despre pericol. Ba, mai mult, au mințit întreaga lume, afirmând că nu există „nicio dovadă” de transmitere de la om la om.

Pe de altă parte, chinezii par să fi reușit să oprească focarul din Wuhan, în timp ce occidentalii, care critică acum răspunsul greoi al Chinei,  luptă, deocamdată fără prea mare succes, să oprească răspândirea noului coronavirus.

PAGINA ANTERIOARA