Evenimentul Zilei > EVZ Special > Studiul finanțat de Gates: Pandemia ar fi fost evitată dacă China ar fi acționat la timp
Studiul finanțat de Gates: Pandemia ar fi fost evitată dacă China ar fi acționat la timp

Studiul finanțat de Gates: Pandemia ar fi fost evitată dacă China ar fi acționat la timp

Un studiu științific al cercetătorilor de la Universitatea din Southampton (Marea Britanie) a descoperit că, dacă China ar fi acționat mai devreme pentru a combate răspândirea coronavirusului, atunci epidemia  ar fi putut fi evitată aproape în totalitate și nu ar fi devenit o pandemie.

„Rezultatele noastre contribuie în mod semnificativ la o mai bună înțelegere a modului în care trebuie implementate  măsurile și cum  trebuie adaptate la condițiile din diferite regiuni ale lumii”, a continuat Andy Tatem.

A devenit clar că primele cazuri de virus chinez au fost raportate la mijlocul lunii noiembrie și începutul lui decembrie, oamenii de știință estimând chiar că prima transmitere a virusului de la animale la oameni a avut loc probabil în octombrie în orașul Wuhan.

În loc să acționeze imediat, guvernul chinez a așteptat până pe 23 ianuarie înainte de a emite ordine de carantină celor 11 milioane de oameni care locuiesc în Wuhan.

De asemenea, statul comunist a acționat  pentru reducerea la tăcere și pedepsirea medicilor și oamenilor de știință care au încercat să avertizeze despre pericol. Ba, mai mult, au mințit întreaga lume, afirmând că nu există „nicio dovadă” de transmitere de la om la om.

Pe de altă parte, chinezii par să fi reușit să oprească focarul din Wuhan, în timp ce occidentalii, care critică acum răspunsul greoi al Chinei,  luptă, deocamdată fără prea mare succes, să oprească răspândirea noului coronavirus.

PAGINA ANTERIOARA

Publicat in categoriile: EVZ Special, International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: