Potrivit cercetării, dacă în rândul angajaţilor, doar aproximativ unul din şase deţine un smartphone, procentajul elevilor şi studenţilor este mult mai mare, ajungând la 38%.

În privinţa tabletelor, elevii şi studenţii deţin supremaţia, 14% dintre aceştia având un astfel de dispozitiv, comparativ cu 9% dintre antreprenori sau 6% dintre angajaţi.

Tot liceenii şi studenţii se află înaintea altor segmente în ceea ce priveşte posesia ambelor gadgeturi. Astfel, 8% dintre aceştia deţin atât un smartphone, cât şi o tabletă, aproape de trei ori mai mult decât media naţională (3%).

Studiul res!com arată că 20% dintre posesorii de smartphone nu se conectează niciodată la Internet de pe mobil, la fel şi 43% dintre posesorii de tablete.

Pe de altă parte, liceenii şi studenţii sunt într-o măsură mai mare online pe mobil, întrucât majoritatea celor care deţin un astfel de aparat îl folosesc în acest sens. Doar 12% dintre aceştia care deţin un smartphone şi 18% dintre posesorii de tabletă nu intră pe Internet de pe aceste gadgeturi, realtează Agerpres.