Evenimentul Zilei > Actualitate > STUDIU. Liceenii şi studenţii români, în topul deţinătorilor de smartphone
STUDIU. Liceenii şi studenţii români, în topul deţinătorilor de smartphone

STUDIU. Liceenii şi studenţii români, în topul deţinătorilor de smartphone

Aproape 40% dintre studenţii şi elevii români deţin un smartphone, aceştia fiind în top şi la capitolul conectării la internet de pe acest terminal, relevă studiul res!com, realizat de Mercury Research în luna septembrie 2013. Un procent de 12% dintre românii cu vârsta peste 14 ani deţin un smartphone, iar 5% o tabletă.

Potrivit cercetării, dacă în rândul angajaţilor, doar aproximativ unul din şase deţine un smartphone, procentajul elevilor şi studenţilor este mult mai mare, ajungând la 38%.

În privinţa tabletelor, elevii şi studenţii deţin supremaţia, 14% dintre aceştia având un astfel de dispozitiv, comparativ cu 9% dintre antreprenori sau 6% dintre angajaţi.

Tot liceenii şi studenţii se află înaintea altor segmente în ceea ce priveşte posesia ambelor gadgeturi. Astfel, 8% dintre aceştia deţin atât un smartphone, cât şi o tabletă, aproape de trei ori mai mult decât media naţională (3%).

Studiul res!com arată că 20% dintre posesorii de smartphone nu se conectează niciodată la Internet de pe mobil, la fel şi 43% dintre posesorii de tablete.

Pe de altă parte, liceenii şi studenţii sunt într-o măsură mai mare online pe mobil, întrucât majoritatea celor care deţin un astfel de aparat îl folosesc în acest sens. Doar 12% dintre aceştia care deţin un smartphone şi 18% dintre posesorii de tabletă nu intră pe Internet de pe aceste gadgeturi, realtează Agerpres.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News