Evenimentul Zilei > Social > STUDIU. Ce spun ochii despre sănătatea și personalitatea noastră
STUDIU. Ce spun ochii despre sănătatea și personalitatea noastră

STUDIU. Ce spun ochii despre sănătatea și personalitatea noastră

Culoarea ochilor reflectă felul în care cineva face față durerii - au constatat cercetători de la Universitatea din Pittsburgh (SUA), relatează 7sur7.be.

Ei au urmărit îndeaproape 58 de femei însărcinate și au observat că cele cu ochii deschiși la culoare au avut mai puține dureri la naștere. Ele au fost și mai puțin neliniștite, mai puțin deprimate și au avut mai puține gânduri negative după naștere decât cele cu ochi de culoare închisă.

Genele care determină culoarea ochilor au sarcini multiple în corp, susține Dor Louhelainem, care a lucrat la acest studiu.

Alte descoperiri făcute de cercetători au fost că oamenii cu ochi căprui au nevoie de mai puțin alcool ca să se îmbete decât cei cu ochi de culoare deschisă, fiind prin urmare mai puțin susceptibili să fie alcoolici. Oamenii cu ochi de culoare închisă au reflexe mai rapide decât cei cu ochi albaștri și sunt mai talentați la frisbee sau tenis, relatează Agerpres.

Altă informație difuzată de cercetătorii americani este că persoanele cu ochi de culoare deschisă sunt mai eficiente în activități care implică planificare și structurare a timpului (de exemplu orarul studențesc sau golful). Tot ei sunt mai înclinați să dezvolte un diabet de tip 1 și să sufere o pierdere de auz într-un anumit moment al vieții, încheie 7sur7.be.