Cum pot participa studenții la taberele gratuite din februarie. Condițiile impuse de Ministerul Familiei

Cum pot participa studenții la taberele gratuite din februarie. Condițiile impuse de Ministerul Familiei Studenții vor beneficia de tabere gratuite de iarnă. Sursa Foto- Dreamstime

MFTES organizează tabere studențești de iarnă în luna februarie, pentru a sprijini studenții români. Programul se adresează tinerilor care vor să se bucure de natură și să se relaxeze după efortul intelectual. Taberele studențești de iarnă sunt o oportunitate deosebită pentru a trăi o experiență de neuitat și a face noi prieteni.

Studenții, așteptați la tabere de iarnă gratuite

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse (MFTES) a anunțat organizarea unui program de tabere studențești de iarnă, în luna februarie. Scopul acestui program este de a oferi studenților o pauză plăcută și distractivă de la viața academică.

Taberele se vor desfășura în două serii: una între 10 și 15 februarie și cealaltă între 18 și 23 februarie. Studenții vor beneficia de cazare și masă gratuite, urmând să plătească doar transportul. Astfel, taberele devin accesibile pentru mulți studenți.

Pentru a participa la tabere, studenții trebuie să îndeplinească anumite condiții: să fie înmatriculați la o formă de învățământ cu frecvență, să nu aibă restanțe, să aibă până la 35 de ani și să aibă situația încheiată pe semestrul întâi, în cazul studenților din primul an. Aceste condiții asigură că taberele sunt destinate studenților serioși și implicați.

Ne puteți urmări și pe Google News

Studenții se vor relaxa în tabere gratuite după sesiunea de examene. Sursa Foto- Dreamstime

Cum se fac înscrierile în tabere și ce condiții trebuie să îndeplinească

Înscrierea la tabere se face prin depunerea unei cereri la secretariatul facultății. Unele facultăți pot cere și alte documente, cum ar fi dovezi ale activităților extracurriculare sau ale situației sociale. Studenții sunt sfătuiți să verifice site-ul facultății pentru a afla termenul limită și modul de transmitere a documentelor.

O noutate a programului din acest an este că studenții cu dizabilități pot fi însoțiți în tabără de asistentul personal desemnat de comisia medicală. Această măsură reflectă angajamentul ministerului pentru incluziune și egalitate de șanse.

Taberele studențești de iarnă sunt o oportunitate unică pentru studenți de a se relaxa, de a cunoaște noi prieteni și de a se bucura de natură. Este o inițiativă care arată sprijinul MFTES pentru tineret și pentru dezvoltarea și bunăstarea lor, potrivit Playtech.

Realizările ministerului de anul trecut - ARC 2023

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP) în colaborare cu Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și Ministerul Sportului au organizat cea de-a XIV-a ediție a Programului de Tabere „ARC” 2023.

”Dăm startul unui program la care țin foarte mult, încă de când am început activitatea în cadrul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, „Taberele ARC 2023.

Ne propunem să arătăm, și în acest an, câtorva mii de tineri români, care trăiesc departe de țară, cum este România autentică, să-i ținem aproape de istoria, cultura și obiceiurile noastre. Voi fi alături de ei pe parcursul acestei veri și sunt sigur că împreună vom învăța unii de la alții ce înseamnă să fii român și ce ne leagă atât de mult dincolo de distanțe”, a subliniat Gheorghe Cârciu..