Evenimentul Zilei > Actualitate > Studenţii de la Asistenţă Socială vor lucra în fundaţii şi şcoli speciale
Studenţii de la Asistenţă Socială vor lucra în fundaţii şi şcoli speciale

Studenţii de la Asistenţă Socială vor lucra în fundaţii şi şcoli speciale

Pentru a se putea integra mai bine pe piaţa muncii la absolvirea universităţii, studenţii de la Sociologie şi Asistenţă Socială vor putea face practică în instituţii de profil.

Tinerii care participă la proiectul „Protecţia copilului – de la teorie la practică” provin de la mai multe instituţii de învăţământ superior din Bucureşti, Oradea şi Arad. Programul numit pe scurt PractiPASS are o durată de trei ani şi îşi propune să-i ajute pe tineri să se familiarizeze cu piaţa muncii în cele 14 săptămâni de practică în instituţii publice şi private de profil.

Proiectul este finanţat din fonduri europene iar pe parcursul stagiilor de practică, studenţii se vor afla sub coordonarea tutorilor din instituţiile gazdă, care poate fi una dintre Direcţiile Generale de Asistenţă Socială şi Protectia Copilului, fundaţiile, şcolile speciale pentru copii cu deficienţe.

„PractiPASS urmăreşte dezvoltarea competenţelor practice pentru a facilita integrarea studenţilor pe piata forţei de muncă”, susţine Doru Buzducea, prodecan al Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială de la Universitatea din Bucureşti.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.