STRIGĂT DE DISPERARE al Marianei CIUCĂ: "Încotro? Până când vor mai exista astfel de caricaturi în sistem?"
- Eduard Pascu
- 25 mai 2018, 09:22
Sora Aurei Ion, Mariana Ciucă a postat pe pagina ei de socializare un mesaj prin care acuză autoritățile, mult prea ocupate cu chiflele DNA, că tărăgănează în încercarea de a mușamaliza dosarul ajuns pe rolul Instanței Supreme privind accidentul de acum patru ani din Munții Apuseni în care și-au pierdut viața Aura Ion și Adrian Iovan.
Dosarul Apuseni: Victimele accidentului au ales să păstreze tăcerea și cu aceasta tăcere se îngroapă și șansa la o schimbare în bine a României. 4 ani de lupte cu un sistem condus de corupți și marionete plătite din bani publici să ne apere interesele și drepturile. Bani publici folosiți să ascundă și să protejeze criminali aflați în funcții de conducere. Criminali care prin cruzimea de care dau dovadă, au fost factori de influență negativă în evoluția societății și a binelui comun și au cauzat și cauzează victime în fiecare zi.
Aura a murit înghețată de frig pe un munte, în sălbăticie, în prezenta unor iluștrii lași și în mâinile unor incompetenți protejați de aceste marionete.
Aura și Dl Iovan au murit și mor in fiecare zi, din cauza lipsei de corectitudine și verticalitate din mediul juridic din România.
Dosarul Apuseni putrezește într-o cameră de la Înalta Curte, în ciuda tuturor eforturilor familiei de a susține cauza și de a trata cu profesionalism și corectitudine faptele ce reies atât de evident, din probele existente la dosar. Nu mai menționam de probele distruse și faptele mușamalizate de terțe persoane din dosar. Nu mai menționam de tergiversarea continuă a dosarului. Nu mai menționam de nenumeratele plângeri penale depuse de către avocații familiei și care zac în mâinile diverșilor complici la aceasta crimă, fără să le pese de consecințele faptelor lor. Fără să le pese de lupta milioanelor de români cu sărăcia și incorectitudinea de care se lovesc în fiecare zi.
Încotro? Până când vor mai exista astfel de caricaturi în sistem?
Accidentul aviatic a avut loc în 20 ianuarie 2014. Aeronava Britten Norman Islander BN 2A-27, singura de acest tip care afla în dotarea Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă, s-a prăbuşit pe masivul Petreasa din Munţii Apuseni, la peste 1.400 de metri altitudine, într-o pădure situată la limita dintre judeţele Alba şi Cluj. Pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa în accident.
Dacă în cazul pilortului moartea a survenit la scurt timp după încercarea de aterizare forțată, în cazul Aurei Ion nu se poate spune același lucru. A murit înghețată din cauza faptului că autoritățile au fost incapabile, în secolul tehnologiei, să localizeze epava avionului și, implicit, supraviețuitorii. Au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi medicii Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sfânta Maria” şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor.
Echipa medicală din avion mergea de la Bucureşti la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care suferise un accident vascular cerebral. Femeia care urma să primească ficatul de la donatorul din Oradea a decedat ulterior. Ancheta derulată de autorităţile din domeniul transporturilor aeriene a arătat vinovăţia pilotului Adrian Iovan, care ar fi ignorat avertizările meteorologice şi s-a aventurat cu aeronava peste zona Munţilor Apuseni.
Tot atunci a fost deschis şi un dosar penal în legătură cu modul de intervenţie al autorităţilor statului în găsirea avionului prăbuşit şi a victimelor accidentului, catalogat de opinia publică ca fiind un eşec total. Primii care au ajuns la aeronavă au fost trei moţi din Horea, după mai bine de cinci ore, care au transmis ulterior autorităţilor locul unde este avionul. Specialiştii au susţinut că, dacă victimele erau găsite mai repede, studenta ar fi avut şanse mari de supravieţuire.