Evenimentul Zilei > Actualitate > Strategie. Arădenii se promovează ca destinație de city-break cu palatele Secession și clădirile Marii Uniri
Strategie. Arădenii se promovează ca destinație de city-break cu palatele Secession și clădirile Marii Uniri

Strategie. Arădenii se promovează ca destinație de city-break cu palatele Secession și clădirile Marii Uniri

Clădirile Marii Uniri şi Palatele Secession din Arad sunt incluse în două noi tururi ghidate prin municipiu. Aceasta este cea mai nouă idee de promovare a municipiului de pe Mureș, la inițiativa Consiliului Județean. Instituția intenționează să promoveze astfel Aradul ca destinație de city-break.

„Aradul este oraşul Unirii! În urmă cu 100 de ani, arădenii sunt cei care au organizat mişcarea de rezistenţă românească, şi-au pus la dispoziţie casele pentru pregătirea Marii Uniri, şi-au consumat resursele proprii şi ale familiilor lor pentru ca la 1 decembrie să poată fi citită, la Alba Iulia, rezoluţia Marii Uniri elaborată la Arad. Constatăm însă că încă se cunosc foarte puţine despre contribuţia arădeană la Marea Unire. De aceea, am decis să realizăm acest circuit cel puţin anul acesta şi să spunem povestea oamenilor şi a locurilor arădene care şi-au pus amprenta asupra istoriei României”, a declarat preşedintele CJA, Iustin Cionca, citat de aradon.ro.

Circuitul proiectat va începe de săptămâna viitoare, în mod regulat, în fiecare zi de vineri a săptămânii, de la ora 16,00. Traseul propus se va parcurge pe jos, iar un ghid profesionist le va povesti celor intereați, în limba română, istoria locului. Joia, de al aceeași oră, vor avea loc tururi în limba engleză. Tururile ghidate ale clădirilor Secession vor fi disponibile marţi, de la ora 16 (în limba română), respectiv miercuri, de la ora 16 (în limba engleză).

Strada Cloșca din Arad este o adevărată ”rezervație” Secession.

Pentru ambele tururi este necesară rezervarea prealabilă. Înscrierile se pot face telefonic, zilnic, între orele 09 – 16.00, la numărul de telefon 0728.116.412.