Liberalul îl apostrofează pe Breaz și îi reproșează că nu cunoaște obiectivele incluse în lista partrimoniului mondial UNESCO din România. Asta, după ce ministrul a plasat Cimitirul Vesel din Săpânța pe această listă.

„Ce-i drept, sunt și multe: șase situri culturale și două situri naturale, iar în Patrimoniul Cultural Imaterial se mai numără șapte elemente, obiceiuri şi manifestãri ale tradiţiei româneşti.

Într-o postare pe care acesta a făcut-o sâmbătă, pe pagina sa pe o rețea de socializare, ministrul, mândru nevoie mare, relatează faptul că a participat la o întâlnire de lucru cu reprezentanți ai sectorului cultural din județul Maramureș și că a efectuat vizite la instituții de cultură, monumente istorice și la “Cimitirul Vesel” de la Săpânța, despre care spune el că face parte în prezent din obiectivele de patrimoniu mondial UNESCO”, a transmis Știrbu, luni dimineața, într-un comunicat de presă.

Președintele Comisiei de Cultură îi explică ministrului de resort că „Cimitirul Vesel, deși faimos pentru crucile mormintelor viu colorate și picturile naive reprezentând scene din viața și ocupația persoanelor înhumate acolo, acest inedit cimitir pe care dvs. l-ați vizitat NU face parte din lista partrimoniului mondial UNESCO din România”.

Gigel Știrbu mai spune că ar fi înțeles gafa lui Breaz dacă ar fi fost ministru în Spania sau Italia, care au zeci de obiective înscrise în lista partrimoniului mondial UNESCO, dar așa nu are nicio scuză. Îi mai sugerează ca înainte de a face postări pe rețele de socializare să se informeze temeinic.