Evenimentul Zilei > Social > Știe cineva cu exactitate cum va începe noul an școlar? Mai sunt doar două săptămâni până atunci
Știe cineva cu exactitate cum va începe noul an școlar? Mai sunt doar două săptămâni până atunci

Știe cineva cu exactitate cum va începe noul an școlar? Mai sunt doar două săptămâni până atunci

Mai sunt aproximativ două săptămâni până la începerea noului an școlar și încă nu sunt lămurite toate condițiile în care se va face acest lucru.

Sunt păreri împărțite despre numărul elevilor din clase și cum se vor desfășura orele de curs. Cei care se tem de izbucnirea unor noi focare de COVID-19 în școli cer soluții pentru începerea şcolii în siguranţă.

Potrivit ministerului Educației dar și a premierului Ludovic Orban, decizia despre toate acestea aparține şcolilor şi a autorităţilor publice locale.

Vicepremierul declară că şcolile au fost anunțate să se pregătească pentru aplicarea scenariului verde, cu toţi elevii în clase.

Părinţii şi sindicatele din Învăţământ au trimis o scrisoare membrilor guvernului în care cer ca școala să nu înceapă, dacă nu sunt luate toate măsurile de siguranță. Şi vor o întâlnire cu premierul.

Reprezentanţii Asociaţiilor de Elevi din Bucureşti şi Ilfov, respectiv Constanţa au depus, vineri, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, plângeri penale pe numele primului ministru Ludovic Orban, al vicepremierului Raluca Turcan și al ministrului Educației, Monica Anisie.

Asociațiile de elevi îi acuză pe cei din Guvern de abuz în serviciu, după anunțul privind faptul că elevii vor trebui să își procure singuri măștile, iar tabletele nu vor ajunge până la începutul anului școlar.

„Sigur că și cadrele didactice ar trebui să aibă foarte mare grijă și așa cum sfătuim părinții să nu-și lase copii în colectivitate, dacă au cea mai mică răceală, și pentru cadrele didactice este aceeași recomandare: la cel mai mic semn de răceală, când apar simptome, să se prezinte la medic și să-și facă un test”, a spus profesorul Alexandru Rafila

Membrii guvernului susţin că decizia modului în care cor începe școlile este descentralizată. Dar apoi se contrazic şi afirmă că toţi copiii vor fi aduşi la şcoală.

Un studiu arată că 6 din 10 părinți consideră că școala ar trebui să înceapă în sistem clasic,

25% preferă sistemul hibrid, 14% ar opta pentru școala online, iar 46% n-au înțeles de la autorități cum va începe anul școlar, potrivit stiri.tvr.ro

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.