Manchester City a bătut, ieri, palma cu rivala sa din Premier League, FC Liverpool, și l-a achiziționat pe mijlocașul ofensiv pentru suma de 70 de milioane de euro. Brendan Rodgers, tehnicianul trupei de pe „Anfield Road”, a confirmat acordul dintre cele două echipe, însă fără a da detalii despre partea financiară a mutării lui Raheem.

Astfel, Sterling a devenit cel mai scump jucător din istoria fotbalului englez. Componentul naționalei din Albion a evoluat de 129 de ori pentru Liverpool, în toate competițiile, având 23 de goluri marcate.

De această dată, oficialii lui Manchester City au reușit să-i convingă pe „cormorani” să-l cedeze, după ce s-au lovit de un refuz dublu din partea acestora. Până ieri, cel mai scump jucător englez era atacantul Andy Caroll (22 de ani la acea vreme), fotbalist pe care cei de la Liverpool îl cumpăraseră în 2011, de la Newcastle United, cu 50 de milioane de euro.

Recordul transferurilor din fotbalul britanic este deținut de galezul Gareth Bale, care a fost transferat la Real Madrid de la Tottenham, în schimbul sumei de 120 de milioane de euro.