Stella McCartney a spus: “Regula cu privire la un costum personalizat este că nu-l curățiți niciodată. Lăsați murdăria să se usuce și să o ştergeţi uşor. În viaţă am o regulă: dacă nu trebuie absolut să cureți nimic, nu curățiți”.
Creatoarea britanică de modă a relatat pentru The Guardian că nu își spală prea des hainele şi insistă că este foarte curată și ține mult la igienă doar că are metodele ei de igienă.
“Nu purtați machiaj, aruncați toate cremele de față și doar vă stropiți cu oțet; nu folosiţi maşina de spălat”. Venind cu o sugestie a lui Vivienne Westwood care a spus că “nu ar trebui niciodată să cumperi un tricou nou, ar trebui doar tipărit un slogan sau o fotografie și să o fixați cu un ac de siguranță pe tricoul existent”. 
 „Nu mi-aș schimba sutienul în fiecare zi și nu aș arunca o haină la mașina de spălat doar pentru că a fost purtată”, mai spune creatoarea de modă.
Cu privire la chestiunea specifică a murdăriei, cred că McCartney exagerează chiar dacă majoritatea oamenilor sunt extrem de confortabili cu lucrurile murdare atâta timp cât nimeni altcineva nu observă.
Stella McCartney: “Nu este ca și cum aș milita pentru o viață ușoară. Dar curățarea chimică este mai dăunătoare mediului decât spălarea în sine și chiar dacă tocmai ați spăla lucrurile mai rar, ar fi un început”. 
Iată sfaturile mele cele mai bune: Să fii foarte curat. Nu fiţi repetitivi în ceea ce priveşte alegerea hainelor zi de zi. Nu cumpărați lucruri albe în primul rând. Fibrele ieftine atrag mirosuri, astfel e bine să rămânem la țesături naturale și scumpe, cum ar fi bumbacul, care, din păcate, este de asemenea catastrofal pentru mediul înconjurător, a mai spus creatoarea de modă.