Evenimentul Zilei > Actualitate > Şoferul STB, sancţionat pentru că a dat declaraţii în Evenimentul zilei: „Autobuzele turceşti au probleme cu sistemul de direcţie. Vai steaua lor!”
Şoferul STB, sancţionat pentru că a dat declaraţii în Evenimentul zilei: „Autobuzele turceşti au probleme cu sistemul de direcţie. Vai steaua lor!”

Şoferul STB, sancţionat pentru că a dat declaraţii în Evenimentul zilei: „Autobuzele turceşti au probleme cu sistemul de direcţie. Vai steaua lor!”

Din prima zi în care au fost date în exploatare, adică de pe 1 decembrie, autobuzele turceşti Otokar cumpărate de Primăria Capitalei au avut mari probleme tehnice. Lucru nefiresc, având în vedere faptul că autovehiculele sunt nou-nouţe, iar preţul per bucată este de aproximativ 250.000 euro!

Unul dintre cele mai hilare cazuri s-a întâmplat chiar la primele ore ale dimineţii, când au autobuz a fost întors deoarece s-a blocat ușa şoferului, care a rămas captiv până la întoarcerea în atelier, unde s-a reuşit cu greu deblocarea ei!

Valer Ciobănescu, unul dintre liderii sindicali ai STB (fost RATB), a spus, la vremea respectivă, că a fost „cea mai proastă achiziție făcută vreodată de vreun primar, pot spune din orașele țării”. Pentru aceste afirmaţii făcute publice, unele chiar în Evenimentul zilei, conducerea STB a decis să-l sancţioneze pe Valer Ciobănescu. Şofer STB cu experienţă mare, omul s-a hotărât să se apere în instanţă. Contactat de Evenimentul zilei, Ciobănescu a vorbit, din nou, de situaţia autobuzelor Otokar: „Da, autobuzele turceşti circulă, vai steaua lor! Au început să aibă şi probleme la sistemul de direcţie… E de tot râsul. Mercedesurile sunt net superioare şi după 10 ani, cât au acum, faţă de un Otokar nou. În afara faptului că sunt noi şi bine legate acum, nimic nu funcţionează cum trebuie. Să vedem după doi ani. Atât le dau, nu 10 ani… O să vedeţi…”.

Valer Ciobănescu nu s-a abţinut să „înţepe” conducerea STB: „Aşa se întâmplă când nu suntem responsabili cu banii publici şi nu dăm din buzunar. Dacă ar da doamna Firea din portofelul dumneaei, altfel ar sta treaba. Acum ne aşteptăm şi la tramvaie tot turceşti, mâine-poimâine ne obligă să vorbim şi turceşte…”.