Stațiunea bunicilor, din nou pe val. „Elixirul negru” a întinerit-o

Stațiunea bunicilor, din nou pe val. „Elixirul negru” a întinerit-o Sursa foto: Alma Health & Spa Retreat

Stațiunile balneare au revenit în topul preferințelor, indiferent că vorbim despre persoane trecute de 50 de ani sau de tineri. Complexurile au fost modernizate și multe dintre ele au făcut investiții generoase în zona de wellness. Una dintre stațiunile preferate de bunicii noștri estimează o creștere cu 20% a turiștilor în această vară.

Stațiunile balneare atrag din ce în ce mai mulți români, dornici de concedii relaxante. Marea majoritate a complexurilor au fost modernizate, oferind turiștilor terapii și tratamente specifice nevoilor și afecțiunilor pe care le au. Interesul mare pentru turismul de sănătate în face pe reprezentanții Alma Health & Spa Retreat să estimeze o creștere cu 20% a cifrei de afaceri aferente acestui sezon estival.

Operatorii din industria turismului au început să facă investiții importante în zone de wellness, în încercarea de a valorifica potențialul pe care îl au foarte multe stațiuni balneare de la noi din țară. Pe lista stațiunilor balneare pentru care a crescut interesul este Lacu Sărat din Brăila, recunoscută pentru faptul că are cel mai mineralizat nămol sapropelic din România.

În ultimii ani au fost făcute mai multe investiții în zonă. Recent s-a deschis și un nou complex balnear, Alma Health & Spa Retreat, care și-a propus să pună din nou Lacul Sărat pe harta turistică a României. Turiștii au început să fie din ce în ce mai atrași de această regiune, care se ridică la standardele stațiunilor balneare din Europa.

Ne puteți urmări și pe Google News

Persoanele interesate de un astfel de loc trebuie să achite, în sezonul estival, 550 lei / noapte. Prețul este pentru o cameră dublă, cu mic dejun inclus, acces la piscine și la baza de tratament, la care se adaugă prețul terapiilor dorite.

Lacul Sărat, din nou în preferințele românilor

Completul recent deschis în stațiunea îmbină opțiunile de agrement și facilitățile unei baze moderne de tratament balnear. Alma Health & Spa Retreat este preferat și de grupurile corporate care aleg acest loc pentru diferite evenimente sau team building-uri, care acoperă un procent de 45% din cifra totală de afaceri a complexului.

Profilul turistului care a optat până acum pentru o vacanță balneo la Lacu Sărat include cupluri sau familii cu copii, adulți cu vârsta cuprinsă între 35 și 50 de ani, care sunt preocupați de sănătatea lor și a celor mici și caută tot mai des locuri noi în care să petreacă o vacanță cu nenumărate opțiuni de relaxare și distracție, potrivit reprezentanților complexului.

Cele mai populare facilități ale resortului sunt: piscina interioară cu apă captată din Lacul Sărat, masajele și împachetările cu nămol sapropelic, camerele individuale pentru băi cu apă sărată și nămol sapropelic, tratamentele de hidroterapie, hidromasaj, duș subacval și duș Vichy, electroterapia, shock wave (tratamente de recuperare și ortopedie), VACUMED, pentru activarea sistemului circulator periferic, laser terapie pentru biostimulare și recuperare, băi galvanice, SIS (câmp electromagnetic de înaltă intensitate), Emsella (pentru tratarea afecțiunilor ginecologice), ultrasunete, magnetoterapie de joasă frecvență și multe alte facilități tipice unui complex balnear.

Sursa foto: Alma Health & Spa Retreat

Cât costă un sejur în stațiunea Lacul Sărat

Turiștii care ajung în această stațiune petrec la Alma Health & Spa Retreat în medie două nopți. Cele mai căutate pachete de către turiștii români sunt cele care includ atât cazarea, cât și tratamentele balneo, pentru un număr de 3-5 zile. Unul dintre aceste pachete include minim trei nopți de cazare, demipensiune (mic-dejun + cină), cinci proceduri balneare pe zi la recomandarea medicului balneolog Alma Health Center și o consultație medicală. În acest pachet sunt incluse și accesul la Alma Health & Fun pe perioada verii (plajă cu nisip și ieșire directă la lac pentru oncțiuni cu nămol, piscină cu apă dulce, piscină cu apă sărată din Lacul Sărat ), accesul la piscina interioară, accesul la piscina cu apă dulce, jacuzzi, saună uscată și camera salină cu sare de Himalaya.

Prețurile încep de la 820 lei / zi pentru camera standard (ocupare single, demipensiune + 5 terapii incluse) și 1240 lei / zi pentru camera Standard (ocupare dublă, demipensiune + 5 terapii incluse).

Pentru turiștii care își doresc doar cazare, prețul unei camere duble cu mic dejun inclus este de 550 lei (ocupare dublă) / noapte pentru camera standard king sau twin.

Ce este nămolul sapropelic și care sunt beneficiile lui

Nămolul sapropelic este un tip de nămol bogat în substanțe organice aflate în diferite stadii de descompunere. Componenta sa de bază este sapropelul, un sediment mâlos, bogat în substanțe organice, acumulat pe fundul unor lacuri, lagune sau ape sărate.

Un remediu natural cu proprietăți extraordinare, nămolul sapropelic este, de fapt, un amestec format prin descompunerea unor alge și a unor mici crustacee numite artemia salina, care, împreună cu apa hipersalină a lacului, contribuie la tratarea diferitelor afecțiuni precum: durerile musculare, artrita, reumatismul, eczemele, psoriazisul și alte boli ale pielii, migrenele, insomnia, stresul, tulburările digestive. De asemenea, nămolul sapropelic, cunoscut drept „elixirul negru”, are un puternic efect de detoxifiere a organismului, ajutând la eliminarea toxinelor, purificarea pielii, înfrumusețarea tenului. Totodată, nămolul este cunoscut și pentru proprietățile sale de relaxare, jucând un rol important în inducerea unei stări de calm.

Apa de la Lacu Sărat conține minerale benefice pentru sănătatea corpului uman, cum ar fi sulful, sodiul și magneziul, în concentrații mari, iar cura cu aerosoli ajută la detoxifierea organismului. Toți acești factori transformă stațiunea Lacu Sărat într-o destinație ideală pentru cei care vor să se bucure de relaxarea unei vacanțe, dar și de tratamente și terapii adecvate nevoilor și stării lor de sănătate.