Evenimentul Zilei > Economie > Statistică. SIBIUL are MAI MULTE restaurante decât Amsterdamul sau Istambulul
Statistică. SIBIUL are MAI MULTE restaurante decât Amsterdamul sau Istambulul

Statistică. SIBIUL are MAI MULTE restaurante decât Amsterdamul sau Istambulul

Sibiul are mai multe restaurante decât Amsterdamul sau Istanbulul, raportat la suta de mii de locuitori, datorită dezvoltării turistice din ultimul deceniu, de la primirea titlului de Capitală Culturală Europeană în 2007, a spus joi, preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură din judeţ, Aurel Aldea.

"Aş vrea să vă atrag atenţia asupra unui detaliu din bucătăria economică a fostei noastre capitale cultural europene. (…) În ultimii zece ani, industria alimentară s-a menţinut constant, pe locul trei în ponderea economiei locale şi judeţene. (…) Oraşul nostru, care nu depăşeşte 150.000 de locuitori, are în jur de 200 de restaurante, un număr deloc de neglijat căci, dacă ne raportăm la statisticile recente, numărul restaurantelor la suta de mii de locuitori ai Sibiului depăşeşte pe cel din Amsterdam, Istanbul, Stockholm, spre exemplu", a spus Aldea, la deschiderea expoziţiei internaţionale GastroPan.

De joi până sâmbătă, în municipiul Sibiu, cei mai buni specialişti se reunesc în cadrul expoziţiei internaţionale GastroPan. Preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean, doreşte ca această expoziţie să revină şi în 2019 aici, când Sibiul va fi Regiunea Gastronomică Europeană.

Peste 130 de furnizori din industria alimentară, cei mai buni brutari, cofetari şi bucătari sunt prezenţi pentru prima dată la Redal Expo din Sibiu, la expoziţia internaţională GastroPan.

Cele trei zile ale expoziţiei vor fi animate de prezentări, demonstraţii practice, degustări, dar şi concursuri.

Joi, la secţiunea Cofetărie, concurenţii expun cele mai reuşite torturi obţinute din ingrediente exotice şi piese artistice din ciocolată sau pastă de zahăr cu tema "Cinema". Cel mai râvnit premiu al zilei va fi trofeul Tortul Anului 2017.

La secţiunea Panificaţie-Patiserie, vineri, zeci de brutari artizani dar şi producători industriali vor prezenta cele mai bune sortimente de pâine şi produse sărate de patiserie pentru mic dejun, dar şi piese artistice din aluat de panificaţie cu tematica "Toamna la ţară". Momentul zilei va fi decernarea trofeelor Pâinea Anului 2017 fabricată industrial în România şi Pâinea Anului 2017 realizată artizanal în România.

Sâmbătă intră în arenă bucătarii, care se vor întrece în prepararea celor mai apetisante platouri culinare reci din ingrediente sănătoase, dar şi în realizarea celor mai spectaculoase sculpturi din fructe şi legume cu tematica "Lumea acvatică".

Expoziţia GastroPan poate fi vizitată în intervalul 10,00 – 18,00. Intrarea se face pe bază de invitaţie sau talon de acces, care este disponibil gratuit pe www.gastropan.ro.