Mai mulţi deţinuţi îi îndeamnă pe cetăţeni rămână acasă, în cadrul unei campanii inițiate de Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) sub titulatura „STAŢI ÎN CASĂ! Împreună putem reuşi!”.

„Într-un moment în care ducem o luptă comună, aceea a responsabilităţii, vă propunem mesajul celor care şi-au pierdut libertatea. Nu îi blamaţi, nu acum! Ascultaţi-le mesajul!”, se arată în scurta prezentare care însoțește videoclipul.

Clipul realizat de ANP prezintă mesajele mai multor deținuți închiși în diverse penitenciare din țară dar și ale gardienilor care îi supraveghează.

„Ştiu că vă e greu, dar ce trăiţi dumneavoastră acum e valabil în toată lumea, fiţi puternici, staţi în casă şi totul va fi bine!”, spune un deținut închis la Rahova.

Un altul, din Centrul Educativ Buziaş, îndeamnă oamenii să reziste și să nu zădărnicească eforturile autorităţilor: „Aşa cum rezistăm şi noi aici, aşa puteţi rezista şi voi câteva zile sau săptămâni. Vă rugăm, nu zădărniciţi eforturile autorităţilor! Staţi acasă!

Într-un alt mesaj, vorbitorul spune cât de greu este de suportat este lipsa libertății, dar precizează că cei ce nu vor respecta reglementările vor ajunge tot la închisoare: „Vă înţelegem foarte bine, e greu atât pentru noi, cât şi pentru dumneavoastră, staţi în casă, aşa veţi evita să ajungeţi alături de noi!”.

Un alt deţinut face apel la oameni să reziste: „Noi nu putem fi alături de familiile noastre, nici nu putem primi vizite, ne auzim doar la telefon, deci nu e este uşor să nu ştim prea multe despre ei (…), dar am înţeles că aşa nu ne îmbolnăvim unii pe alţii. Rezistaţi!”.

Clipul poate fi vizionat pe pagina oficială a ANP