Evenimentul Zilei > Actualitate > Stare de catastrofă declarată într-o țară fără cazuri de coronavirus
Stare de catastrofă declarată într-o țară fără cazuri de coronavirus

Stare de catastrofă declarată într-o țară fără cazuri de coronavirus

Deși nu a înregistrat niciun caz de Covid-19 până acum, statul african Malawi a declarat, prin vocea președintelui Arthur Peter Mutharika (foto), stare de catastrofă.

Statul african Malawi a luat această decizie, deși nu a raportat niciun caz de coronavirus până acum, tocmai pentru a împiedica apariția vreunui episod de acest gen în teritoriu.

Astfel, toate unitățile de învățământ, publice sau private, au fost închise din data de 23 martie. Totodată, guvernul a interzis orice adunare publică peste 100 de persoane, înclusiv unțile, slujbele religioase și înmormântările.

Autorităților locale au dispus verificarea temperaturii tuturor oamenilor care intră în țară pe la granițe sau prin aeroporturi. „Douăsprezece persoane care au arătat semne și simptome ale bolii au fost testate și rezultatele au fost negative”, a spus Joshua Malango, purtător de cuvânt al ministerului Sănătății.

Numeroase state africane sunt afectate de virusul Covid-19, însă Africa de Sud are cel mai mare număr de cazuri confirmate de pe continent. Deoarece mulți cetățeni din Malawi locuiesc și muncesc în Africa de Sud, aproape 100.000, există temerea că virusul ca intra ușor în țară. (foto: facebook.com/APMutharika)