„Am descoperit că o pisică a fost infectată de către stăpână la Liege”, a spus el. „Animalul a aparţinut unei doamne care a fost diagnoszicată cu Covid-19 .A fost internată în spital şi a explicat că pisica sa suferea nişte simptome anormale, ca diaree şi dificultăţi de respiraţie”.

Pisica a fost examinată la Universitatea din Liege şi se pare că a fost contaminată de proprietara sa. „Animalul a contactat nişte viruşi, dar nu va transmite boala”, asigură specialiştii.

Medicul veterinar regretă deja comportamentul unora dintre stăpânii de animale încă de la începutul epidemiei. „Adăposturile primesc numeroase apeluri pentru a-şi abandona animalele de companie. Noi, medicii veterinari, avem solicitări de eutanasiere din partea persoanelor care se tem că animalele le vor transmite boala. Dar eu le spun că n-ar trebui să vadă niciun pericol din partea animalelor, pentru că ele nu pot transmite virusul ucigaş, ci exact invers”.

Pisica a supravieţuit bolii şi este în prezent îngrijită de medicii veterinari ai Facultăţii de medicină veterinară de la Unversitatea din Liege, notează La Dernière Heure.