Președintele Comisiei parlamentare de anchetă a SPP, Daniel Butunoi, a declarat, a finalul ședinței de marți, că Paul Stănescu va trebui să revină în fața comisiei.

„De la ultima noastră întâlnire Comisia a mai desfășurat trei ședințe de audieri, care s-au canalizat în mod special pe aflarea adevărului și îndeplinirea obiectivului stabilit. Acum două săptămâni l-am audiat pe prim -adjunctul directorului SPP, pe domnul general Bălașa. Am avut și a doua zi o întâlnire cu caracter confidențial în care am audiat trei cadre active ale SPP și astăzi l-am audiat pe domnul Dumitru Voroneanu, șeful secțiunii de protecție internă din cadrul SPP. Țin să precizez că am făcut un apel public către toți ofițerii și toate cadrele SPP să îi asigur că această comisie are deschidere totală pentru aflarea adevărului. În viitorul apropiat va fi necesară o reaudiere a vicepremierului Paul Stănescu. A fost propunerea membilor PNL să supunem la vot această reaudiere. Niciun membru al comisiei nu a avut niciun fel de obiecții, toată lumea a fost de acord. Porbabil că săptămâna viitoare sau peste două săptămâni domnul Paul Stănescu va trebui să revină în fața comisiei și poate o să reușim să îl convingem să ne spună numele acelei persoane de la care s-a declanșat evenimentul și înființarea acestei comisii”, a declarat Butunoi.

Președintele Comisiei a mai spus că va fi audiat și directorul SPP, Lucian Pahonțu.

„Intenționăm să îl chemăm pe domnul Paul Stănescu poate reușim să îl convingem să ne spună cine a fost mesagerul sau purtătorul acelui mesaj. Pe lângă asta, trebuie să determinăm, să stabilim dacă directorul sau vreo persoană din cadrul SPP a desfășurat activități care să implice activitatea politică. Nu ne limităm doar la asta. Cred că e bine să ne facem datoria să îl întrebăm încă o dată. În luna decembrie, când ne va expira activitatea acestei comisii, vom putea depune și un raport prin care vom explica foarte clar dacă sunt sau nu sunt probe, dacă directorul Serviciului a fost implicat în vreo decizie ăn viața politică sau nu. Cu siguranță va fi audiat și domnul Pahonțu, este greu să vă spun când se va întâmpla, dar sigur se va întâmpla. În săptămânile următoare probabil”, a mai spus Butunoi, , conform Mediafax.

 

Te-ar putea interesa și: