Statul va acorda și anul acesta un ajutor de 200 de euro în bonuri valorice pentru achiziționarea unui laptop.

Bonurile vor fi de culoare roșie și vor fi acordate copiilor ai căror părinți au venituri mici. Proiectul de Hotărâre a fost deja comunicat de Ministerul Educației și pus în dezbatere.

În anul 2018, 2771 de elevi au beneficiat de acest ajutor și se estimează un număr dublu în 2019.

„Programul de acordare a unui ajutor financiar intitulat ,,EURO 200", continuă şi în anul 2019.”, anunţă Ministerul Educaţiei. 

Instituţia a pus în dezbatere un proiect de HG pentru a modifica anumite aspecte din legislaţia pentru aceste bonuri. Modelul bonului valoric pentru acordarea unui ajutor financiar în vederea achiziţionării de calculatoare a fost aprobat potrivit Anexei nr. 3 la HG nr. 1294/2004.

În anul 2018 culoarea bonului valoric a fost violet. În anul 2019 se impune modificarea modelului bonului valoric pentru acordarea unui ajutor financiar în vederea achiziţionării de calculatoare, astfel încât bonurile valorice emise în anul 2018 şi anulate să nu fie folosite în anul curent. 

Potrivit DCBusiness, din motive de siguranţă, acest model se modifică anual, în sensul schimbării culorii şi seriei. 

Data limită pentru depunerea cererilor este 19 aprilie. Evaluarea cererilor va fi realizată de către comisiile din unităţile şi instituţiile de învăţământ împreună cu comisiile de anchetă socială se face în perioada 22 aprilie – 13 mai.

Centralizarea cererilor la Comisia centrală, prin intermediul portalului dedicat va avea loc în perioada 14 – 24 mai.