Evenimentul Zilei > International > Sportivul Oscar PISTORIUS a acordat PRIMUL interviu de după MOARTEA iubitei sale de care este ACUZAT
Sportivul Oscar PISTORIUS a acordat PRIMUL interviu de după MOARTEA iubitei sale de care este ACUZAT

Sportivul Oscar PISTORIUS a acordat PRIMUL interviu de după MOARTEA iubitei sale de care este ACUZAT

Oscar Pistorius acordat primul interviu de după moartea iubitei sale. Atletul spune că este conștient de faptul ca merită să fie închis, însă continuă să nege vehement că a ucis-o pe aceasta în 2013.

Atletul Oscar Pistorius susținut în primul său interviu oferit postului de televiziune ITV că sunt momente în care se simte cuprins de disperare și că face față foarte greu acuzațiilor de crimă.

"Sunt momente in care simt ca nu ar trebui sa mai traiesc din moment ce am luat viata altcuiva. Este greu sa te lupti cu acuzatiile de crima", a spus Pistorius.

Indiferent de sentimentele de vinovăție, Oscar Pistorius declară însă că nu vrea să își irosească viața după gratii.

"nu vreau sa imi irosesc viata in spatele gratiilor. Daca exista sansa de a ma cai, atunci vreau sa o fac si sa ii ajut pe altii mai putin norocosi, cum am facut si in trecut. Vreau sa cred ca daca Reeva m-ar putea privi de undeva, nu si-ar dori o astfel de viata pentru mine, in spatele gratiilor" a mai spus acesta, conform The Guardian "nu vreau sa imi irosesc viata in spatele gratiilor. Daca exista sansa de a ma cai, atunci vreau sa o fac si sa ii ajut pe altii mai putin norocosi, cum am facut si in trecut. Vreau sa cred ca daca Reeva m-ar putea privi de undeva, nu si-ar dori o astfel de viata pentru mine, in spatele gratiilor" a mai spus acesta, conform The Guardian.

Interviu acordat de Pistorius va fi difuzat vineri. În imaginile ce urmează să fie publicate sunt surprinse momente în care atletului îi dau lacrimile și este vizibil foarte afectat de presiunea pusă asupra lui. Oscar Pistorius mai descrie în interviul oferit ITV firul evenimentelor din seara care i-a schimbat viața: "Era bezna, am auzit niste zgomote venind din baie. Era un zgomot care se auzea de la geam. M-am panicat si am crezut ca a intrat cineva sa jefuiasca". S-a ridicat din pat rapid, fără proteze, a luat arma și crezând că iubita sa Reeva este cu el în pat, i-ar fi spus să se ascundă și să anunțe poliția. În următoarele secunde a auzit ușa de la baie deschizându-se și a tras patru focuri în direcția băii.

Procurorii de caz resping declarațiile sale, considerându-le mincinoase, catalogând crima lui Pistorius drept un act de gelozie. Autoritățile cred mai degrabă că Reeva a încercat să se ascundă de el în baie, unde acesta a împușcat-o fără să stea pe gânduri.

În același interviu atletul își aduce aminte de momentul cumplit în care și-a dat seama că și-a împușcat iubita. A găsit-o plină de sânge când a intrat în baie și spera că mai este încă în viață.

"Inca credeam ca Reeva respira, i-am acoperit gura, dar era toata plina de sange, totul era o balta imensa de sange. Inca mai simt mirosul de sange pe maini" a declarat atletul de 29 de ani.

Oscar Pistorius pare însă să evite să depună mărturie în fața instanței, avocații săi susținând în fața judecătorilor că acesta este deprimat și bolnav.

Pedeapsa minimă prevăzută de legea sud-africană pentru crimă este de 15 ani, judecătorii având dreptul de a o reduce în cazul unor cazuri de excepție.

Sentința în cazul lui Pistorius se va pronunța în data de 6 iulie, a declarat judecătoarea Thokozile Masipa, citată de agenția France Presse.

Amintim că Oscar Pistorius a ucis-o pe iubita sa Reeva Stenkamp cu partru focuri de armă trase prin ușa închisă a băii sale din casa de la Pretoria, în 14 februarie 2014, susținând în tot timpul de atunci că a confundat-o pe aceasta cu un infractor care ar fi pătruns în casa lui.

Sportivul a fost declarat vinovat de omor prin imprudență în 2014 și a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, din care și-a petrecut un an după gratii, fiind ulterior plasat în arest la domiciliu. Parchetul a făcut apel și a obținut încadrarea faptelor lui Oscar Pistorius ca omor. Ultimele audieri s-au ținut în scopul unei restabiliri a pedepsei pentru atlet.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: