Evenimentul Zilei > Actualitate > Sponsorii îl ţin „în geam” pe Robu, candidatul cu inima în pioneze
Sponsorii îl ţin „în geam” pe Robu, candidatul cu inima în pioneze

Sponsorii îl ţin „în geam” pe Robu, candidatul cu inima în pioneze

Deşi a suferit o operaţie pe cord deschis, cu 4 by-pass-uri, iar stresul îi poate fi fatal, reprezentantul USL la Timişoara este nevoit să candideze pentru că finanţatorii au băgat prea mulţi bani în campania sa

Situaţia candidatului USL de la Timişoara este unică în România. Nicolae Robu a fost operat pe cord deschis în urmă cu câteva zile, a suferit o operaţie cu 4 by-pass-uri, medicii îi interzic categoric să se mai implice în campanie, dar cei care au pompat sute de mii de euro în cadidatura sa îl obligă să meargă până la capăt. Nicolae Robu este total inexistent în această campanie, orice moment de stres îi poate fi fatal, dar continuă să zâmbească timişorenilor de pe toate afişele lipite prin oraş. Candidatul "pus în geam" de către cei din spatele său a devenit o realitate în România.

La minim 500.000 de euro este evaluată campania senatorului PNL Nicolae Robu, candidatul USL la Primăria Timişoarei.


"Cum să se retragă Nicolae Robu? Atunci n-am mai avea nicio
șansă la Primărie”
MEMBRU AL STAFF-ULUI DE CAMPANIE AL CANDIDATULUI USL LA PRIMĂRIA TIMIȘOARA

Forţat să meargă orbeşte pe sârmă

Deşi politicianul a fost operat pe inimă în plină campanie, ajungând într-o situaţia limită, de viaţă şi de moarte, retragerea nu este luată în calcul de finanţatorii săi. "Cum să îl retragem pe Robu şi să rămânem fără nicio şansă la Primărie? Alt candidat nu mai avem, nu putem pierde Timişoara", ne-a declarat, confidenţial, unul dintre membrii staff-ului său de campanie. Sondajele îl creditează pe Nicolae Robu pe locul doi în preferinţele electoratului, la mică distanţă de actualul viceprimar Adrian Orza.

Senatorul PNL a avut un puseu de tensiune arterială într-o piaţă din Timişoara, unde a fost huiduit de circa 300 de oameni. Diagnosticul a fost "cardiopatie ischemică dureroasă cu leziuni pe coronare", intervenţia chirurgicală fiind considerată singura salvare.

Sfatul medicilor: să renunţe la politică

Şeful unei clinici din Timişoara, căruia i s-au pus stenturi (deci care a beneficiat de varianta noninvazivă a tratamentului cardiac), povesteşte sub anonimat că a avut nevoie de aproape două luni până să aibă sentimentul că este complet refăcut după operaţie. Unul dintre cei mai buni chirurgi cardiaci din România, conf. univ.dr. Horaţiu Moldovan, explică faptul că intervenţia de bypass este complexă şi că la această metodă de vascularizare a miocardului se ajunge când nu mai există nicio o altă posibilitate de tratament: "Se intervine în cazurile grave".

Dr. Şerban Brădişteanu, realizatorul primul transplant de inimă din România, este categoric: e cazul ca medicii să vadă prioritatea opacientului. Specialiştii afirmă că Nicolae Robu, cu 4 bypass-uri, trebuie ferit de stres şi că nu are ce căuta în cursa electorală dacă vrea să evite orice risc fatal. "Riscă alte bypass-uri sau chiar un atac cerebral. Recuperarea este mai lungă la bolnavul coronarian cu bypass. Abia după o lună poate merge la serviciu, dacă nu este o activitate fizică intensă. Expunerea la stres este interzisă. Este cel mai mare pericol pentru cardiaci. Punând viaţa omului pe primul loc, eu personal l-aş sfătui pe Nicolae Robu să se abţină de la activitatea politică. Altfel, în timp va avea nevoie de un nou by-pass. Practic, niciodată nu poţi considera vindecat un astfel de pacient. Trebuie să facă tratament toată viaţa şi să evite stressul", a explicat profesorul Brădişteanu.

"Riscă un atac cerebral. Un asemenea pacient nu se vindecă niciodată", este avertismenul
dr. Brădişteanu

"Vor fi anticipate în mod clar"

Nicolae Robu are cea mai costisitoare campanie din Timi­şoara, afişajul stradal surclasând orice contracandidat. Sunt mulţi oameni de afaceri care lucrează cu statul şi care au finanţat campania electorală a candidatului USL. Numele cel mai cunoscut este Georgică Cornu, cel mai mare asfaltator al Banatului şi care anul trecut a ieşit pe un miraculos loc II la lucrări primite de la stat, după Dorinel Umbrărescu. "Nicolae Robu nu poate face faţă solicitărilor pe care le prespune munca de primar şi, dacă ar câştiga, sunt convins că la anul am avea anticipate", afirmă Ion Răducanu, candidatul UNPR la funcţia de primar.