În ședința de joi a Consiliului Local a fost adoptată o hotărâre de inițiere a înființării spitalului pe care Primăria Sectorului 6 intenționează să-l construiască pe bulevardul Timișoara.
Prin acest act normativ adoptat, Consiliul Local Sector 6 solicită Consiliului General al Municipiului București acordul cu privire la înființarea, de către forul din Sectorul 6, a unui spital, instituție publică cu personalitate juridică, pe bulevardul Timișoara nr. 101E.
Nou spital în Sectorul 6, pe Bulevardul Timișoara
De asemenea, Consiliul Local a cerut CGMB adoptarea unui act normativ pentru a iniția hotărârea de Guvern privind înființarea spitalului.
Noul spital își va avea sediul administrativ în București, pe Calea Plevnei nr. 147 - 149, și va funcționa pe bulevardul Timișoara nr. 101E.
Hotărârea Consiliului Local 291 din 24 noiembrie 2022 a aprobat studiul de fezabilitate actualizat și indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiții, situat pe un teren de 33.328 de metri pătrați.
Noua unitate spitalicească va fi dotată cu peste 300 de paturi
Noul spital va fi dotat cu 257 de paturi pentru spitalizare continuă și 50 de paturi pentru spitalizare de zi.
Va fi o unitate medicală de înaltă performanță, oferind o gamă variată de servicii medicale, printre care se numără: zona de urgență, ambulatoriu pentru diagnostic și tratament, bloc operator, terapie intensivă, chirurgie de zi, îngrijire de zi, sală de nașteri, secție de neonatologie, secție de obstetrică și ginecologie, secție de chirurgie (2), secție de cardiologie, secție de neurologie și secție de medicină internă.
În apropierea complexului clădirii se va afla o parcare la nivelul solului, cu cel puțin 365 de locuri de parcare disponibile.
Investiția pentru noul spital se ridică la peste 145 de milioane de euro
Conform hotărârii Consiliului Local al Sectorului 6 nr. 291/24 noiembrie 2022, valoarea totală a investiției pentru proiect este de 656.240.024,58 de lei fără TVA, ce reprezintă echivalentul a 132.542.885,15 de euro fără TVA.
Această sumă include și valoarea estimată a terenului, însumând un cost total de investiție de 145,8 milioane de euro.
Pentru a asigura finanțarea acestui obiectiv, s-a obținut o ofertă de finanțare în valoare de 72.919.546 de euro din partea Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei.
De asemenea, s-a primit un grant nerambursabil de 1.846.000 de euro din partea aceleiași instituții, în cadrul Inițiativei InvestEU Advisory HUB, care este finanțată de Uniunea Europeană.