Evenimentul Zilei > International > Speranțe pentru miliarde de oameni! Medicament banal cu rezultate nesperate anti-COVID-19
Speranțe pentru miliarde de oameni! Medicament banal cu rezultate nesperate anti-COVID-19

Speranțe pentru miliarde de oameni! Medicament banal cu rezultate nesperate anti-COVID-19

Cercetătorii din întreaga lume caută cu înfrigurare un remediu la mortalul coronavirus. Specialiștii australieni au venit, în sfârșit cu o veste bună. 

Astfel, un aerosol, comercializat sub forma unui spray nazal, dezvoltat pentru întărirea sistemului imunitar împotriva gripei şi a răcelilor, a dovedit în teste pre-clinice faptul că poate frâna reproducerea virală a noului coronavirus, SARS-CoV-2, a informat luni compania de biotehnologie australiană care l-a dezvoltat, relatează EFE.

Ena Respiratory, care dezvoltă produsul INNA-051, notează într-un comunicat că testele realizate pe dihori, coordonate de directorul adjunct al sănătăţii publice din Anglia, Miles Carroll, au dovedit o eficienţă de 96%.

Compania australiană a precizat că studiul, publicat luni pe portalul de cercetare biomedicală bioRxiv, a dovedit că molecula sintetică INNA-051 poate fi utilizată ca metodă de terapie antivirală preventivă şi complementară la programele de vaccinare.

Directorul administrativ al Ena Respiratory, Christophe Demaison, a spus că pentru persoanele care se expun la noul coronavirus „este foarte probabil ca ele să îl elimine rapid prin tratament, astfel încât se asigură că boala nu va evalua dincolo de simptome moderate”.

În afară de faptul că va avantaja persoanele cele mai vulnerabile, acest aerosol, care va fi aplicat o dată sau de două ori pe săptămână, va preveni şi ca persoanele infectate să contagieze şi pe alţii, a precizat directorul companiei menţionate, care aşteaptă ca testele clinice să înceapă peste cel mult patru luni.

Ena Respiratory a anunţat că a obţinut aproximativ 11,7 milioane de dolari australieni (7 milioane de euro) de la investitori locali pentru a putea continua activitatea, în aşteptarea evoluţiei studiilor de toxicitate şi a obţinerii avizelor corespunzătoare, scrie Agerpres.

Dr. Peter Devine, CEO al Uniseed, a remarcat: „Acestea sunt rezultate foarte interesante și demonstrează utilitatea clinică potențială a medicamentului Ena în tratamentul Covid-19, care va necesita probabil abordări de tratament multiple.

„De asemenea, subliniază valoarea facilitării comercializării timpurii a cercetării, care poate continua să creeze un impact global”.

Compania intenționează să strângă fonduri suplimentare pentru a accelera dezvoltarea și distribuția clinică a sprayului nazal la nivel mondial.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: