Detalii de ultimă oră. Poliția Capitalei a transmis, la 17.57, că, până la această oră au fost găsite și urmează a fi ridicate aproximativ 9.000 de măști și 10.000 de perchi de mănuși. De asemenea, au fost descoperiți 600 de litri de dezinfeectanți pentru suprafețe și pentru mâini precum și 240 de ochelari de protecție.

Ulterior, anchtatorii au reevenit cu detalii:

„Astăzi, 19 martie, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București , sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, au pus în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară, în București și județul Ilfov, într-un dosar privind săvârşirea infracțiunii de evaziune fiscală în domeniul comerțului cu produse sanitare și echipamente medicale de protecție.
În urma perchezițiilor efectuate au fost găsite si ridicate peste 13. 500 de măști de protecție și peste 11.000 perechi de mănuși. Au fost ridicați circa 900 de litri de dezinfectant pentru suprafețe și mâini și peste 300 de ochelari de protecție.
Din datele și probele administrate in cauză, până la momentul actual, a rezultat că produsele erau achiziţionate de pe piaţa neagră, o parte dintre ele fiind deja comercializate în numele unor societăți comerciale cu alt profil de activitate, la prețuri supraevaluate, profitându-se de cererea crescută și de lipsa acestor produse de pe piață.
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală, urmând a fi dispuse măsuri legale cu privire la întreaga cantitate de materiale ridicată”.

 

 

Deși spitalele, polițiștii, jandarmii și mulți alți angajați ai unor instituții implicate în lupta contra Coronavirus se plâng de lipsa echipamentelor de protecție în plină pandemie de COVID-19, anumiți indivizi fac specula cu astfel de materiale sanitare.

Prima acțiune de combatere a acestui fenomen a avut loc joi…

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE