Evenimentul Zilei > Actualitate > Specialiştii din cadrul Serviciului Român de Informaţii au intervenit pentru ridicarea unui obiect suspect, căzut în Drobeta Turnu Severin | Foto
Specialiştii din cadrul Serviciului Român de Informaţii au intervenit pentru ridicarea unui obiect suspect, căzut în Drobeta Turnu Severin | Foto

Specialiştii din cadrul Serviciului Român de Informaţii au intervenit pentru ridicarea unui obiect suspect, căzut în Drobeta Turnu Severin | Foto

SRI au intervenit, luni seară, pentru ridicarea unui obiect suspect, care seamăna cu o paraşută, căzut în apropierea unei biserici din Drobeta Turnu Severin, poliţiştii şi jandarmii securizând zona pe parcursul operaţiunii.

Poliţiştii au fost sesizaţi, luni, în jurul orei 18.30, că în faţa bisericii din cartierul Kiseleff din Drobeta Turnu Severin a căzut un obiect suspect, care seamăna cu o paraşută şi care, la impactul cu solul, a produs un zgomot puternic, potrivit Mediafax.

”S-a auzit puternic. A ieşit lumea afară, pe stradă, pentru că s-a speriat. A fost un zgomot ca şi când a căzut un acoperiş mare din tablă. Nu ştiu ce o fi! Ce se vede acolo, o paraşută”, a spus un locatar al unui bloc din zonă.

Mai multe echipaje de poliţişti şi jandarmi au sosit la faţa locului. Zona a fost închisă şi circulaţia pe strada din faţa bisericii a fost oprită.

Specialişti ai SRI au verificat obiectul respectiv cu un detector.

”Apelul s-a primit în dispeceratul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi, la orele 18.30. Am fost sesizaţi despre obiectul respectiv că a aterizat în apropierea lăcaşului de cult. La faţa locului a ajuns patrula mixtă formată din poliţişti şi jandarmi care a procedat la securizarea zonei. Am sesizat Serviciul Român de Informaţii. În urma investigaţiilor făcute de către echipa pirotehnică s-a stabilit că nu prezintă pericol pentru populaţie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Mehedinţi, Nicolae Lohon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa foto: informatiadeseverin.ro.

Obiectul suspect, care potrivit unor surse ar fi paraşuta unui avion de mici dimensiuni, a fost ridicat în siguranţă de specialiştii SRI şi predat Serviciului de arme, explozivi şi substanţe periculoase al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi, pentru a stabili cu exactitate natura acestuia.