Evenimentul Zilei > Actualitate > Specialiştii, despre simularea naţională pentru BAC: ,,Elevii nu se aşteptau. A fost dificil”
Specialiştii, despre simularea naţională pentru BAC: ,,Elevii nu se aşteptau. A fost dificil”

Specialiştii, despre simularea naţională pentru BAC: ,,Elevii nu se aşteptau. A fost dificil”

Laura Neacşu, profesor de limba şi literatura română, la Liceul Teoretic ,,Mihai Viteazul”, a comentat subiectele pe care le-au avut de rezolvat elevii la simularea naţională.

Clasa a VIII-a, subiecte conform aşteptărilor

,,La clasa a VIII-a nu sunt foarte multe aspecte de comentat. Subiectele au fost de o dificultate medie, nu cred că ar putea exista discuţii. Au avut de motivat apartenenţa la genul liric a unei poezii, să numească, practic, trăsăturile acestui gen şi o compunere despre o întâmplare pe care au avut-o la un joc. În schimb, la clasa a XII-a pot apărea câteva discuţii”, spune profesoara.

Elevii de la Bac fug de poezie

,,Partea a III-a a fost o poezie a lui Ion Barbu. O poezie modernă şi dificilă. Sunt convinsă că cei mai mulţi se aşteptau la subiecte mai uşoare, la un roman sau la o dramă. La proză este mult mai uşor pentru că au ce să povestească. Elevii se pot leaga de personaje, de firul acţiunii şi totul este mai lejer. Pentru elevi este destul de greu să interpreteze printre metafore, sentimentele şi trăirile autorului. Astfel, cel mai des, ei ajung să tocească comentarii din culegerile de română. Din acest motiv, nu sunt bucuroşi şi fug de poezie. În speţă, opera lui Barbu este destul de dificilă.Personal, cred că rezultatele vor fi destul de slabe”

 

 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: