De la părinți moștenim totul, și genele bune, și genele rele. Practic moștenirea genetică reprezintă cea mai mare parte din ceea ce suntem noi azi. Ultimele descoperiri în domeniul geneticii arată că unele persoane sunt predispuse la acte de violență, așa cum au fost bunicii sau părinții lor.

Genele violenței, le moștenim de la părinți fără drept de apel. Două tipuri de gene, și anume MOAO și CDH13, sunt legate de comportamentul violent, conform studiilor unei echipe de psihologi finlandezi care a publicat un studiu pe această temă în anul 2014. Ceea ce este grav este că aceste mutații ale celor două gene pot fi transmise copiilor și nu puține sunt cazurile în care fiul devine infractor, așa cum a fost și tatăl. Studiul cercetătorilor finlandezi arată, însă, că înclinațiile violente moștenite genetic ar putea fi reprimate cu anumite tratamente, prin consiliere psihologică și diverse terapii alternative.

Gena suicidului, rară dar reală! Cercetătorii americani au descoperit că depresia și suicidul sunt legate de gena RGS2, care apare frecvent la persoanele labile emoționale, anxioase și depresive, scrie antena3.ro.

Moștenirea genetică a traumelor. Au fost realizate în ultimii ani tot mai multe studii asupra copiilor și nepoților celor care au fost sclavi, celor care au fost deportați în războaie, închiși în lagăre, supraviețuitorilor Holocaustului sau războiului din Vietnam. Sub o formă sau alta, traumele cumplite prin care au trecut aceste persoane și-au lăsat amprenta asupra codului lor genetic, iar acest lucru este transmis mai departe copiilor și nepoților, chiar dacă ei trăiesc într-o lume pașnică.